Forum dyskusyjne
casuelle 22:27 | 27.06.2012
Hej,zapraszam Was na pierwsze zapoznawcze spotkanie Warszawskiej Grupy Wyjazdowej. To taki mój pomysł na spotkanie razem ludzi, którzy szukają towarzyszy do wspólnego podróżowania. Mamy początek sezonu urlopowego, więc pora idealna.
Na tej stronce w zakładce 'jak to działa' dokładnie jak będzie to wyglądać: www.grupawyjazdowa.moonfruit.com
A spotkanie o którym mówię to ognisko na polanie w Powsinie w Warszawie.
Kiedy: w najbliższą sobotę 30.09 od godziny 16.00
w najbliższą sobotę 30.06 o godzinie 16.00.
Nie trzeba wysyłać potwierdzeń, po prostu przyjdźcie. Na miejscu szukajcie grupy ludzi z biało-czerwoną flagą:) W razie gdyby ktoś miał pytania piszcie na casu.elle@gazeta.pl albo tutaj.
Na zachętę dodam, że do tej pory zgłosiło się do mnie już ponad 20 osób!
Jedzenie zapewniamy we własnym zakresie, tak więc zaopatrzcie się w kiełbasę, kanapki, sałatki, ciastka, picie itp.
Warto zabrać ze sobą również jakiś koc lub karimatę, na której będzie można usiąść w razie gdyby okazało się, że jest nas więcej niż miejsc siedzących.
Poza tym przydadzą się również:
+ ostre narzędzia do przygotowania kijków do kiełbasek
+ węgiel do grilla gdyby okazało się, że z innym opałem jest problem
+ grill?;)
Przy okazji bardzo proszę aby zgłaszały się do mnie również osoby, które pomogą mi w rezerwacji miejsca na polanie:)
Pozdrawiam i mam nadzieję do zobaczenia:)
casuelle 20:17 | 28.06.2012
Do tej pory zgłosiło się do mnie ponad 50 osób:) Mam nadzieję, że ten wynik ośmieli Was do przyłączenia się:) Zaczynamy od rundki zapoznawczej, także nie obawiajcie się przyjść nawet bez znajomych.
casuelle 23:09 | 28.06.2012
Warszawska grupa nazywa się warszawska, ponieważ jestem z Warszawy i najwygodniej jest mi organizować spotkania tutaj. Poza tym myślę, że fajnie jeśli ludzie, którzy poznają się na spotkaniu są z jednego miasta, bo łatwiej im potem utrzymywać kontakty. No ale w spotkaniu może uczestniczyć każdy, bez względu na to skąd jest. Jeśli masz czas i ochotę, wpadaj:)
casuelle 11:02 | 02.07.2012
Hej, spieszę donieść, że spotkanie odbyło się:) Przyszło w sumie +/- 50 osób. Było bardzo sympatycznie. Wiele osób przyszło bez towarzystwa, ale wspólnie zadbaliśmy o to aby nikt nie czuł się osamotniony:) Zaczęliśmy od konkursu na zbieranie opału w lesie i w sumie nazbieraliśmy go tyle, że nie udało nam się wszystkiego spalić:) Graliśmy w 'sabotażystę', poznawaliśmy się i umawialiśmy na wyjazdy. Pierwszy, wycieczka rowerowa do tężni w Konstancinie odbyło się wczoraj:)Ognisko skończyło się ok 23.30 kiedy to postanowiliśmy przenieść się na plażę nad Wisłą, gdzie spora grupa została do wschodu słońca:) Byłam wśród nich:) Po powrocie do domu ok 6.00 wzięłam szybki prysznic i ruszyłam na wspomnianą wycieczkę rowerową do Konstancina:) Wieczorem umówiliśmy się na wspólne oglądanie meczu w strefie kibica.
Dla wszystkich, którzy nie byli i którzy chcieliby wpaść ponownie: szukajcie informacji o kolejnym spotkaniu za około 3 tygodnie. Myślę o tym aby zorganizować je na statku płynącym po Wiśle:) Potem możemy przenieść się na ognisko na plaży pod Stadionem Narodowym:)
Bo1 14:03 | 02.07.2012
pomysł fajny. W sobotę nie mogłam, ale chętnie przyjdę na następne... :)
casuelle 17:11 | 02.07.2012
Właśnie spisałam wszystkie pomysły na wyjazdy, które wygenerowaliśmy na ognisku i wysłałam do tych, którzy byli i zostawili mi maila. Jeśli ktoś z Was był, ale zmył się wcześniej, a również chciałby te pomysły przejrzeć i być może się przyłączyć, niech napisze do mnie w tej sprawie na casu.elle@gazeta.pl
casuelle 14:03 | 02.08.2012
Witajcie ponownie,dłuższy czas byłam nieco niedostępna z powodu wyjazdów i innych absorbujących spraw.
W międzyczasie udało mi się zaliczyć kilka mniejszych spotkań grupy, jeden wyjazd do Budapesztu, zorganizowany dzięki spotkaniu w Powsinie i jedną wycieczkę rowerową, również umówioną właśnie tam. Na jednym z tych spotkań, siedząc przy stole z osobami, o których istnieniu 'chwilę' wcześniej nawet nie wiedziałam, pomyślałam jak to łatwo z dnia na dzień powiększyć grono swoich znajomych i nagle znaleźć się w grupie, rewelacyjnych osób, które łączą wspólne zainteresowania:) Po ognisku, w sprawie kolejnych wyjazdów, komunikowaliśmy sie głownie mailowo i telefonicznie. Wczoraj za radą kilku osób założyłam stronę grupy na facebooku i tam będę pisać o naszych planach wyjazdowych.
www.facebook.com/pages/Warszawska-Grupa-Wyjazdowa/502480806444143
W zakładce 'wydarzenia' mamy 5 takich, które na pewno dojdą do skutku, ponieważ już mamy bilety na przeloty. Większość udało się kupić wczoraj w rewelacyjnie niskich cenach. Od 2 zł za Sztokholm w obie strony, przez Mediolan za 18 zł, po Londyn i Rzym za 38 zł.
Zachęcam do polubienia strony i śledzenia najnowszych wątków.
Postaram się również aktualizować na bieżąco informacje na stronie www.grupawyjazdowa.moonfruit.com ale z tym jest nieco więcej zabawy
Smok-1 13:09 | 03.08.2012
Daj znać na forum jaki jest ewentualny plan na weekend ....
casuelle 16:10 | 14.08.2012
Jest mi niezmiernie miło zaprosić Was na drugie otwarte spotkanie grupy. Więcej szczegółów na nowej stronie www.grupawyjazdowa.plChcemy żeby teraz było jeszcze bardziej konkretnie i efektywnie, więc przed przybyciem prosimy o wysłanie zgłoszenia dostępnego w zakładce 'weź udział w spotkaniu' oraz o punktualne przybycie o 18.30 Chodzi o to żeby nie przyszło więcej osób niż miejsc. Jeśli przyjdzie mniej, też musimy to zgłosić w lokalu, dlatego zgłoszenie jest ważne.
Nie jestem pewna czy już o tym tutaj pisałam, bo nie widzę w tym momencie wszystkich wiadomości jakie wpisałam wcześniej, ale chciałabym się z Wami podzielić refleksją:)
Na jednym z naszych ostatnich małych spotkań w sprawie wyjazdów do Londynów i Sztokholmów, o których wspominałam wcześniej, dotarło do mnie coś niesamowitego. Siedziałam sobie przy stole z 12 osobami, o których istnieniu wcześniej nawet nie wiedziałam:) Niesamowite jest to, że jedno spotkanie, może spowodować, że zaczniecie otaczać się zupełnie nowymi fajnymi ludźmi:)
Jeśli chcecie się przekonać o tym jakie to fajne jest, przyjdźcie. Pozdrawiam