Forum dyskusyjne
marzena44 13:49 | 18.02.2015
Konta użytkowników: famo, kakadul, frejaX, felcom, migutek, loca1976, kaczydziob, ruda999, JuTa, Mela31, bokserABC, martaola i chyba pitachaja.Użytkownicy Ci nie posiadają żadnego dorobku (oprócz frejaX - 10 zdjęć wrzuconych w marcu 2014r.) i powstały przede wszystkim po to, żeby polecać zdjęcia Colmara. Oczywiście, żeby nie było to bardzo podejrzane, to czasem polecane są też inne zdjęcia (zazwyczaj takie, które nie zagrażają pozycji wybrańca).
Mam wrażenie, że konta te założyła jedna osoba. Problem IP przy dzisiejszej dostępności Internetu i dynamicznym IP nie istnieje.
Ponieważ Colmar jest podróżnikiem i całkiem przyzwoitym fotografem, to nie przypuszczam, żeby sam sobie polecał zdjęcia z fikcyjnych kont. Ktoś może mu robić „złą robotę”.
Poproszę administrację o zbadanie tego zjawiska.
[konto usunięte] 11:52 | 19.02.2015
Droga (nie-)znajoma, jestem wzruszony Twoją troską "o czystość" mojego konta. Odwaliłaś kupę dobrej roboty, angażując swój cenny czas i wysiłek, zapewne zupełnie bezinteresownie. To taki modelowy przykład pracy "Pro publico bono" na rzecz tego portalu, za który - też tak uważam - administracja powinna nagradzać. Ale teraz Ciebie niewątpliwie zasmucę - mój kodeks etyczny jest na tyle pojemny, że kompletnie mi nie przeszkadza "fakt" wykonywania przez kogoś "złej roboty". Powiem więcej - jest mi niezmiernie przyjemnie, że "komuś" chce się tracić czas i energię, które musi zużyć na "latanie po mieście czy wiosce" w celu "lajkowania" moich zdjęć. Sorki, ale taki już jestem niedoskonały.A teraz poważnie - szkoda, że zabrakło Tobie cywilnej odwagi, żeby założyć post z własnego konta - byłabyś bardziej wiarygodna. A tak - zapraszam do "fanklubu" - z Twoim dorobkiem nadajesz się idealnie. I na przyszłość pamiętaj, że oprócz "dynamicznego IP" istnieje coś takiego jak czas logowania. A tutaj co mamy - założenie konta - 13:43, post - 13:49, ostatnie logowanie (ciekawe po co?) - 14:23:31. Czy wiesz kto jako jedyny jeszcze się logował w tym czasie - 14:23:40?
Pozdrawiam Ciebie i oczywiście "fanklub".
GlobAdmin 09:30 | 20.02.2015
Witampodobne zgłoszenie dotyczące Colmara otrzymaliśmy już kilka miesięcy temu, ale podejrzenia osoby która tak wnikliwie przeanalizowała sytuację nie potwierdzają się. Czy rzeczywiście jak piszesz "Ktoś może mu robić „złą robotę”."? Tutaj chyba najlepiej skomentował to sam zainteresowany.
pozdrawiam
GlobAdmin
Smok-1 11:54 | 20.02.2015
Wygląda na to że komuś nieźle zalazłeś za skórę :)
[konto usunięte] 13:11 | 20.02.2015
"Is fecit, cui prodest". Taka jest cena, za nie poklepywanie się po pleckach :-)