Forum dyskusyjne
Wiza na Filipiny Lotnisko w Manili
kategoria podróże po świecie
kraj Filipiny
bkoprowski 16:39 | 17.03.2013
Witam,Za tydzien wyruszam w podroz po Filipinach. Wylot mam w niedziele 24 marca gdzie laduje w Manili 26 Marca a wylot z Manili mam 16 kwietnia. Wiem ze bez wizy moge do 21 dni. Wylot z Manili mam o 6.30 tak realnie liczac 22 dnia.
Czy jest mozliwosc zebym mogl zmiescic sie w okresie dotyczacym wizy (21 dni) i odprawic sie przed polnoca ?
Jak w takiej sytaucji zachowuja sie straznicy na lotnisku w Manili?
Czy ktos moze z was byl kiedys w podobnej sytuacji wczesniej?
Jesli tak to prosilbym o jakiekolwiek porady lub wskazowki dotyczace takiej sytuacji.
[konto usuniete] 14:37 | 02.04.2013
Witam, niebylem w sytuacji w jakiej ty jestes i pewnie nikt Ci jednoznacznie nie powie ze mozesz zignorowac ta viza. Ja przylecialem na filipiny bez bilety wyjazdowego z filipin i zatrzymali mnie na lotnisku jakies 3-4 godziny chcieli 10000 peso. Wyciagnalem laptop znalazlem tani lot do Hong Kong i wtedy mnie puscili bez konoecznosci kupownia biletu.Mozesz zadzwonic do immigration w Manili i sie spytac co masz zrobic lub do polskiego konsulatu w Manili i oni powinni Ci poradzic. Konsulat Polski ale niemowia po polsku.
Powodzenia
[konto usuniete] 16:15 | 02.04.2013
ryzyko nie jest duże, w najgorszym wypadku wpakują ci karę za przedłużenie pobytu bez wizy, tj jakies 500PHP, więc dramatu nie ma
stock 21:44 | 28.10.2013
pojawiło się światełko w tunelu. Ktoś to przetestował już ? Ja lecę w styczniu też powyżej 21 dni i się zastanawiam. Konsulat na razxie milczy. https://www.dfa.gov.ph/index.php/2013-06-27-21-50-36/dfa-releases/421-phl-to-extend-visa-free-privilege-from-21-to-30-days