/ / TANZANIA > co wybrać tanzania > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

co wybrać tanzania

kategoria podróże po świecie

susss dołączył
29.05.2013

susss 18:40 | 29.05.2013

W wakacje wybieramy się z koleżanką na dwumiesięczny wolontariat do Tanzani. Mamy do wyboru 3 miejsca : Mwanza ( nad jeziorem Wiktorii ) Moshi i Dar Er Salaam.Czy ktoś z was mógłby polecić ,któreś z tych miejsc lub wie coś o nich pod względem bezpieczeństwa ? Skłaniałam się w stronę Dar Er Salaam głównie ze względu na bliskość zanzibaru i to ,że to miasta nad oceanem ,ale słyszałam ,że to miasto bardzo niebezpieczne

JoannaZc dołączył
08.02.2010

JoannaZc 15:59 | 30.05.2013

Z trzech podanych byłam w Moshi - blisko parku Kilimandżaro małe miasteczko. Z opowieści tubylców najwięcej włamań i raczej bezpieczne ale dla białych wieczorem nie polecane.

costo dołączył
08.05.2013

costo 09:16 | 03.06.2013

Susss zależy czego oczekujesz, w Mwanzy nie znam,ale Moshi i Dar Es Salaam są bardzo od siebie różne - Dar to duże miasto, owszem nad Oceanem ale to nie jest wakacyjna mekka a portowe miasto z dużym ruchem ulicznym w którym sporo się dzieje, Moshi to małe 'przytulne' bym powiedziała miasteczko, blisko Kilimanjaro i Mount Meru, mieszka w nim bardzo wielu wolontariuszy ; z Dar rzeczywiście można popłynąć bezpośrednio na Zanzibar lub na ładne plaże np. Bagamoyo, , z Moshi można udać się na trekking na jedną z ww. gór ,stosunkowo blisko jest nad Jezioro Manyara czy krater Ngorongoro jeśli chcesz udać się na safari.

bynio dołączył
05.09.2008

bynio 10:01 | 04.06.2013

Mwanza nie znam. W Moshi byłem parę razy i jest spokój. Dar Es Salaam to duże miasto i raczej niebezpieczne, jak większość dużych miast portowych. Zanzibar można zobaczyć, ale dla mnie lekko nudny, zależy co kto lubi. Przejazd na Zanzibar też nie jest tani, około 30 USD w jedną stronę, hotele od 40 USD w górę. Podczas pobytu w Moshi byłem w hoteliku, w którym mieszkały dziewczyny z Niemiec, Szwajcarii i Austrii. Były właśnie na wolontariacie. Hotelik nieźle utrzymany, tani, poza miastem z dowozem shuttle busem, taxi też nie było drogie. Moshi to spokojne, bezpieczne małe miasteczko, ale o rozrywki raczej trudno. Możesz spróbować sobie zorganizować stamtąd safari, ale nie jest to tania impreza, około 130 USD za dzień, ale może miejscowi Ci pomogą załatwić taniej.
Pozdrawiam Zbyszek

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl