Forum dyskusyjne
samotna podróż- co po Flipinach
kategoria podróże po świecie
kraj Filipiny
wczosemete 11:10 | 16.09.2013
Hej!Jadę sama na miesiąc do Azji, jadę na Filipiny. Mam 35 dn ido wykorzystania. Nie chcę aż tyle przebywać na Filipinach (chociaż może warto?)
Zastanawiam się gdzie po Filipinach się udać- lot powrotny mam z Bangkoku. Jadę pod koniec lutego. Jaką destynację polecacie, gdzie przyjemnie będzie podróżować samej- gdzieś gdzie łatwo poznać innych samotnie podróżujących?
Nie chcę tylko jechać do Tajlandii, Kambodży i Malezji bo byłam i chciałabym odwiedzić nowe miejsca. Wstępnie myślę o Wietnamie, może Tajwan lub Japonia. Zastanawiałam się także nad Borneo.
Z góry dzięki za opinie!
borys02 19:25 | 16.09.2013
WitamMiasta na Filipinach są okropne, zobaczysz trzeci świat, śmignij na Palawan - El Nido najpiękniejsze plaże i wyspy jakie widziałem .
Ciekawe są jeszcze góry na północ od Manili.
Nas na Filipinach przywitało miasto Cebu - koszmar - bezdomni w samych gaciach - w piekarni ochroniarz z wilką strzelbą do pilnowania.
Ale tak czy siak ciekawy kraj - katolicki - Azja Łacińska -
Borneo część Malezyjska - byłem - zurbanizowana jak Malezja poukładana.
Ja bym polecił ci Indonezję na te 35 dni.
makensis 22:50 | 16.09.2013
Zgadzam się indonezja będzie ciekawym wyborem, biorąc pod uwagę że do Tajlandii czy Malezji dużo łatwiej się dostać niż do Jakarty. Na początek może być jawa, bali i komodo. Każda wyspa to jak inny kraj, jedna hinduska, druga muzułmańska etc.
lilou 15:45 | 18.09.2013
Palawan i El Nido- fantastyczne miejsca! Spędziłam tam dwa tygodnie, choć na początku myślałam że będzie mi się trochę nudzić to czas zleciał mi fantastycznie. Ale zgadzam się że duże miasta na Filipinach to nic przyjemnego, brudne, głośne, niebezpieczne. Z Indonezji na Filipiny jest mega dozo fajnych, tanich połączeń (przez Singapur) więc możesz zaliczyć oba kraje:)Przy okazji zapraszam na mojego bloga o samotnych podróżach, akurat jest wpis o przepięknych, tradycyjnych tańcach na Bali:)
http://annakieltyka.wordpress.com/