/ / IRAN > Gruzja Armenia Azerbejdżan Iran 17 czerwca - 8 lipca 2014 > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Gruzja Armenia Azerbejdżan Iran 17 czerwca - 8 lipca 2014

kategoria podróże po świecie

kraj Iran

elqa1984 dołączył
09.02.2014

elqa1984 13:23 | 09.02.2014

Witam,
Poszukuję chętnych na wyprawę obejmującą następujące kraje Gruzja, Armenia, Azerbejdżan, Iran. Przybliżony termin: 17 czerwca - 8 lipca 2014 r.
Najlepiej osoby z prawem jazdy.
Jak na razie w ekipie jestem ja i moja znajoma.:)

aq5 dołączył
15.07.2012

aq5 13:49 | 09.02.2014

Pomysł bardzo dobry,Gruzję i Armenię objechałem w ub. roku samochodami wypożyczonymi na miejscu,w Azerbejdzanie nie byłem,zatem nie zabieram glosu w sprawie tego kraju;).W Iranie byłem 2 lata temu ale od razu mój głos w tej sprawie: w Iranie samochodu w zasadzie nie da się wypożyczyć,a jeżeli tak to w oficjalnych wypozyczalniech,bardzo drogo.Jazda własnym samochodem z PL możliwa,ale praktycznie nieopłacalna;olbrzymie trudności formalne,konieczność złożenia wysokiej kaucji,tzw.carnet de passage za prywatny samochód.W Iranie praktycznie nie widziałem zadnych samochodów osobowych z zagranicznymi rejestracjami.Iran jest fantastycznym krajem,wspaniali ludzie,ale niestety sa tez pewne problemy formalne,do których należy wymienione np. ograniczenie w podróżowaniu prywatnym samochodem,co nie znaczy,ze jest to zupełnie niemożliwe.W każdym razie prawdopodobnie znowu wybieram się w tym roku do Iranu,oczywiście indywidualnie ale dopiero po Ramazan (Ramadan),który w tym roku trwa prawie do końca lipca.Pozdrawiam i służę info w razie czego W.

[konto usuniete] dołączył
02.10.2012

[konto usuniete] 14:03 | 09.02.2014

troche malo ..21 dni !! chcesz z polski jechac autem czy na miejscu pozyczyc ?
peace

kudik dołączył
20.07.2009

kudik 07:58 | 11.02.2014

>troche malo ..21 dni !! chcesz z polski jechac autem czy na miejscu pozyczyc ?
>peace

Zdecydowanie za dużo do zobaczenia w zbyt krótkim czasie. No chyba, że tylko przejechać :) Gruzję robiłem w niemal 3 tygodnie, podobnie Iran. A z jednego i drugiego miejsca został mi jeszcze bardzo duży niedosyt.

Dużo informacji o Iranie znajdziecie tutaj:
http://www.wakacjeipodroze.com/itemlist/category/147-podroze-do-iranu

Pozdrawiam i udanej podroży życzę, chociaż trasę radziłbym zmodyfikować :)

pinhead123 dołączył
27.12.2012

pinhead123 20:10 | 12.02.2014

Cześć, mnie interesuje Azerbejdżan, Gruzja i Iran. Daty możliwe do negocjacji?
Prawo jazdy jest.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl