/ / FILIPINY > Pola ryżowe Banaue plan podróży pomocy > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Pola ryżowe Banaue plan podróży pomocy

kategoria podróże po świecie

dominawindiach dołączył
28.02.2014

dominawindiach 15:37 | 04.10.2015

Hej !
Bilety na Filipiny już kupione. Na miejscu będziemy 28.12.2015r. i planujemy od razu dostać się na Boracay, tam spędzić czas do 6.01.2016r., następnie powrót do Manili i wycieczka na Filipińskie pola ryżowe. Czy można przez Internet kupić bilet autobusowy, czytałam, że tylką autobusy wyjeżdzają w nocy i ile czasu przeznaczyć na tą wycieczkę wraz z dojazdem? Planujemy kupić jeszcze w tym miesiącu bilety na loty wewnętrze i w miarę mieć wszystko zaplanowane, żeby zdążyć na kolejny lot na Palwen. Czy możecie polecić jakiś nocleg na miejscu? i uczciwego przewodnika? :)

jamaj dołączył
24.01.2011

jamaj 02:00 | 06.10.2015

Witam
Z tego co mogę podpowiedzieć to bilety do Banaue kupuje się na miejscu warto być wcześniej(2-3h przed) bo może nie być miejsc,na miejscu w hotelach jest średnio z prądem warto zainwestować w taki który ma gniazdko w pokoju bo inaczej będziecie musieli zostawiać telefony i aparaty w recepcji do naładowania oczywiście odpłatnie jest to dość specyficzne dla regionu bo podobno energia jest tam droga.Tarasy są piękne ale mocno turystyczne polecam wybrać się dalej do wioski łowców głów,tarasy ryżowe też są ale można pomieszkać w wiosce z miejscowymi którzy robią tradycyjne tatu.Co do Palawan to nie polecam zostawać w Puerto Princesa bo nic ciekawego chyba że lubicie taplać się z zgrają Japończyków na Honda Bay, lepiej już pojechać do Sabang na nockę, noclegi przy plaży podziemna rzeka (podobno fajna nie wiem bo nie byłem nie kręcą mnie takie atrakcje) za to można wypaść do innych miejsc z miejscowym przewodnikiem zależy gdzie udajecie się na Palawan powodzenia ;)

jamaj dołączył
24.01.2011

jamaj 02:11 | 06.10.2015

Zapomniałem tylko dodać że autobusy z Manili do Banaue odchodzą o między 21-23 jakoś tak,na miejscu są i tak o tej same porze ok 7:00 bo ten pierwszy jedzie przez wioski.

irka dołączył
29.01.2012

irka 20:37 | 06.10.2015

>Zapomniałem tylko dodać że autobusy z Manili do Banaue odchodzą o między 21-23 jakoś
>tak,na miejscu są i tak o tej same porze ok 7:00 bo ten pierwszy jedzie przez wioski.

Mam pytanie czy autobusy do Banae jadą również w ciągu dnia bo jakoś nie mogę znależć żadnej informacji na ten temat.

jamaj dołączył
24.01.2011

jamaj 22:50 | 09.10.2015

Nie odpowiem bo jechałem wieczorem i tak mi było na czas nawet nie robiłem rozeznania co do dnia, powodzenia.

dzikus12 dołączył
23.12.2013

dzikus12 18:16 | 31.10.2015

sa dwa bezposrednie autobusy do Banaue firma o ile dobze pamietam nazywa sie ochajan albo cos w tym stylu jeden jedzie w nocy jeden w dzien najlepsza opcja to nocny zaliczyc pola i jeszcze tego samega dnia udac sie do sagaday i tam zostac z 2-3 noce z sagady do manili wraca sie przez bagio a najlepiej olac banaue i odrazu pojechac do sagady ))) piekne tarasy ktore o tej poze beda zielone piekny wodospad jaskinie i wiszace trumny jest duzo taniej i przyjemniej

dzikus12 dołączył
23.12.2013

dzikus12 18:20 | 31.10.2015

a co do Palawanu jedyna swietna miejscowoscia jest Port Barton nie polecam El Nido i podziemna zeke tez bym odpuscil bardzo przereklamowane miejsce dosc drogie szkoda czasu !!!! samo Sabang bardzo przyjemne ładna plaza ale i tak polecam Port Barton )))) W razie noclegow i pomocy na palawanie moge sporo pomoc mam tam sporo przyjaciół)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl