Forum dyskusyjne
Borneo - Dżungla w pobliżu Kuching
kategoria podróże po świecie
kraj Malezja
biperion 13:57 | 18.04.2016
Witam,Czy ktoś był lub może polecić gdzie najlepiej się wybrać:
- Nanga Sumpa
- Bako
- Gunung Gading
Czy jeszcze gdzieś indziej?
biperion 14:03 | 18.04.2016
Oczywiście chodziło mi o : Batang Ai
endriu1970 16:40 | 18.04.2016
Park Bako- warto się wybrać i wskazane jest wykupić nocleg w parku na dwie noce...
stock 12:13 | 19.04.2016
>Witam,>Czy ktoś był lub może polecić gdzie najlepiej się wybrać:
>- Nanga Sumpa
>- Bako
>- Gunung Gading
>
>Czy jeszcze gdzieś indziej?
Przerobiłem bako miesiąc temu - spqałem tam 5 dni. Polecam z czystym sumieniem - część szlaków zamknieta z powodu prac remontowych (najdłuższy 13km zamknięty). Reszta działa i spokojbnie można tam płuca zostawić - gdyby ktoś miał takie wyczynowe plany :)
pavep 12:32 | 19.01.2017
Hej,W Bako rezerwowałeś noclegi wcześniej czy na miejscu?
Jeżeli wcześniej to przez internet, wymagają przedpłaty?
Paweł
hipol 05:39 | 20.01.2017
Jak dla mnie - to Bako - ale koniecznie z noclegiem. Tam można z kserówką mapy w dłoni ( pobraną przy meldowaniu się w parku ) samemu spokojnie pochodzić po wyraźnych ścieżkach, nie da się zgubić. Ale najbardziej podobało mi się w Mulu - można przy odrobinie szczęścia kupić na miejscu tanie bilety lotnicze. Opisuję na blogu podróż z zeszłego roku - podrozzyciablog.wordpress.com