Forum dyskusyjne
Taman Negara - Kuala Tahan trekking po dzungli opinie
kategoria podróże po ¶wiecie
kraj Malezja
pavep 12:51 | 08.03.2017
Planuję dwudniowy trekking z moj± połówk± po dżungli bez przewodnika. Mój plan jest następuj±cy:1 dzień: przyjazd popołudniu z Kuala Lumpur nocleg w hostelu,
2 dzień: wcze¶nie rano idziemy na Canopy a potem obieramy trasę w stronę jednej z kryjówek „Scheleter” gdzie spędzamy pierwsz± noc
3 dzień: trekking, nocleg w kolejnej kryjówce
4 dzień: powrót do Kuala Lumpur
Mam pytanie czy byli¶cie na takim trekkingu:
1) Jak± trasę obrać na 2 pełne dni trekkingu i dwie noce w kryjówce, czy ograniczyć trekking do jednej nocy w dżungli,
może znacie jak±¶ fajn± trasę,
2) Ile wody wzi±ć na te 2 pełne dni, planuje w sumie 9 litrów na dwie osoby 6x1,5 l
3) Jaki prowiant się najlepiej sprawdza, np. tuńczyk w puszce? ¦piwory i karimaty wynajmiemy na miejscu, cały prowiant zamierzam kupić w Kuala, bo słyszałem że na miejscu jest problem.
4) Czy na pijawki wystarczy sól czy macie jaki¶ inny patent?
5) Czego się wystrzegać podczas takiego trekkingu?
6) Ewentualne inne uwagi
Dzięki za pomoc.
zgłoszone do moderacji
Podobne w±tki podróże po ¶wiecie MALEZJA
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.