/ / MALEZJA > Danum Valley - Kto był > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Danum Valley - Kto był

kategoria podróże po świecie

kraj Malezja

[fb] Weronika Bierońska dołączył
24.06.2017

[fb] Weronika Bierońska 20:12 | 24.06.2017

Witajcie!
Na przełomie sierpnia i września wybieram się na Borneo. Zainteresowała mnie Danum Valley i chciałam zapytać osoby które były o kilka spraw:
-jak się tam dostaliście? My planujemy z Kota Kinabalu lecieć do Tawau. Czy z tego miasta są jakieś połączenia?
-gdzie spaliście? Nie mamy wielkiego budżetu więc konkretnie - czy jest opcja przenocować tam za max 150zł od osoby?
-czy po tych terenach można chodzić samemu, czy musi być przewodnik
-i przede wszystkim czy polecacie i na jak długo warto się tam zatrzymać?

Będę wdzięczna za każdą informację! :)

Filla Kris dołączył
22.03.2004

Filla Kris 02:25 | 30.06.2017

Ja bylem ale 3 lata temu.
Sa tam minibusy jeżdżą co 2 dni zbierając turystów z pod biura w Lahad Datu. Przejazd w jedną stronę to 50RM
Jest tam dorm i kosztuje 90RM za pokoje teraz nie wiem czy to bylo od osoby czy pokoju 270.
Jeden posilek to 50 RM
Można chodzić samemu w okolicy sa tam takie scieżki oznaczone może z1 km może 1.5 km. Wszedzie dalej trzeba miec przewodnika.
To zalezy od kasy ja planowalem byc tam 2 tygodnie ale z takimi cenami bylem 3 dni (4 noce) Na ich stronie mieli wtedy jakies stare ceny nic wspolnego z tymi ktore zastalem. watpie ze staniały jedynie mogły pojsc do gory.
I mowimy o Field Station bo jest tam inne miejsce dla innej grupy gdzie nocleg od kosztuje 2700 RM od osoby tylko to chyba byl pakiet z wyżywieniem i na 2 dni.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl