/ / MALEZJA > Malezja na 8 dni - czy jest sens > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Malezja na 8 dni - czy jest sens

kategoria podróże po świecie

kraj Malezja

Tesula dołączył
07.01.2018

Tesula 22:22 | 07.01.2018

Witam

uwielbiam podróżować, ale w związku z tym iż mam małe dzieci jestem mocno ograniczona długością pobytu (one zostają w kraju)

Kusi mnie wypad do Malezji - 8 dni na miejscu czy ma to w ogóle sens???? Co warto odwiedzić i zobaczyć w tak krótkim czasie - zaznaczę, że interesuje mnie raczej turystyka miejska, nie trekking po buszu :)

Termin to byłaby połowa kwietnia tego roku. Lądowanie na Penang.

Z góry pięknie wszystkim dziękuję za informacje i porady :)

Smok-1 dołączył
09.03.2010

Smok-1 22:56 | 07.01.2018

Trochę mało tego czasu. Przez 8 dni to mniej więcej powinnaś zdążyć zobaczyć Penang i okolice, Cameron Highlands, może coś z wysp (Langkawi ?), i może jeszcze Kuala Lumpur się zdąży. Na szczęście mają bardzo dobrze rozwinięty (i tani) transport lokalny (busy)

Kajt dołączył
11.11.2017

Kajt 19:13 | 09.01.2018

O ile nie chcesz spędzić sporo czasu na plaży, to na szybko, ale jednak coś w 8 dni można zobaczyć, ja polecam z KL do Taman Negara, dalej Cameron Highland i na Penang (cudowne George Town +można zaczepić o którąś z plaż).
Z Penang do KL możesz wrócić samolotem, Air Asia lata za ok 50-100pln OW, więc oszczędzasz czas na transporcie powrotnym. :)

Monsoon dołączył
16.01.2017

Monsoon 13:17 | 17.01.2018

Hej!

Pewnie, że jest sens, przykładowo,Georgetown 2 dni, Kek lok si na Penang, tam też jest fajny park narodowy na końcu wyspy, w dodatku za darmo. to 1 dzień, Na Penang w morzu ciężko się kąpać, bo są meduzy.
KL 1-2 dni, Batu Caves 1 dzien, Cameron Highlands 2 dni, albo jeśli wolisz miasto to Ipoh, bo na Malakę pewnie za daleko na tyle dni. Choć Georgetown jest takie fajne, że można się tam zabunkrować na wiele dni:)

Pozdrowienia
Monsoon

Polecam: http://mynameiswind.com/penang/
http://mynameiswind.com/georgetown/

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl