Forum dyskusyjne
realny plan podróży
kategoria podróże po ¶wiecie
kraj Malezja
Agus1234 21:20 | 10.01.2018
>Witam ,>Wraz z rodzink± (dwoje nastolatków) wybieramy się w terminie 23.06-07.07) do
>Malezji.L±dujemy w Penang i z tego miejsca też wracamy. Czy możecie napisać, jak
>zaplanować zwiedzanie Malezji (mniej miast, więcej natury) żeby nie kursować w tę i z
>powrotem, tylko jakie¶ kółko zrobić, żeby nie spędzić większo¶ci wyjazdu na
>lotniskach i dworcach? I pytanie o czas przemieszczania się między miastami, l±dem, a
>wyspami...Ile czasu liczyć na lotniska, przejazdy, łodzie?Bedę wdzięczna za pomoc.
Pomy¶lałam, że trochę za ogólnie napisałam - może jak napisze jak ja to widzę to kto¶ pomoże...
Z Penang (po 1 dniu ) my¶lałam, żeby polecieć na Langkawi ( tu 2-3 dni).
Z Langkawi polecieć do Kuala Lumpur. Tu 2 dni ( pytanie ile schodzi się na lotniskach i czy w 2 dni co¶ obejrzymy). Z KL autobusem do Cameron H (czy tu nocleg, czy wracać do KL, je¶li dalej do parku Taman Negara planujemy (tu ile 1 dzień? 2 dni?)
Potem ew. powrót do KL i wyjazd (czy wylot ?, nie wiem jak tam się dostać ) do Mersing i przepłynięcie na Tioman- czy tu oprócz plażowania jest co zwiedzać,? (czy jest możliwy przelot bezpo¶redni z KL na Tioman?).
Z Tioman powrót do KL (ew je¶li jest opcja to od razu na Penang?) i jeszcze zwiedzanie Penang.
.. i do domu...
Czy to w ogóle to realne plany? Czy rezerwować noclegi teraz, czy na miejscu?
zgłoszone do moderacji
Agus1234 09:03 | 10.01.2018
Witam ,Wraz z rodzink± (dwoje nastolatków) wybieramy się w terminie 23.06-07.07) do Malezji.L±dujemy w Penang i z tego miejsca też wracamy. Czy możecie napisać, jak zaplanować zwiedzanie Malezji (mniej miast, więcej natury) żeby nie kursować w tę i z powrotem, tylko jakie¶ kółko zrobić, żeby nie spędzić większo¶ci wyjazdu na lotniskach i dworcach? I pytanie o czas przemieszczania się między miastami, l±dem, a wyspami...Ile czasu liczyć na lotniska, przejazdy, łodzie?Bedę wdzięczna za pomoc.
zgłoszone do moderacji
Podobne w±tki podróże po ¶wiecie MALEZJA
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.