Forum dyskusyjne
Bandar Abbas - Hormoz - Qeshm - Bandar Abbas dwa dni
kategoria podróże po świecie
kraj Iran
usunięty/nieznany 20:08 | 08.07.2018
Witam wszystkich globtroterów.podczas naszej październikowej wyprawy do Iranu. Chcemy tez zwiedzić wyspy Hormoz i Qeshm,
Harmonogram:
14,10 - rano - płyniemy z Bandar Abbas promem ( nas jest dwójka ) na wyspę Hormoz
- objazd wyspy tuk-tukiem, Ponoć trwa to 3 godziny.
- najprawdopodobniej o 15:00 jest bezpośredni prom na wyspę Qeshm
- nocleg - Assad Bed & Breakfast ( trzeba sobie samemu zarezerwować tam albo gdzie indziej ).
15.10 - Assad ma nam zorganizować zwiedzanie Chahkooh Canyon i Valley of Stars
( cena - nie mam pojęcia - ale w najbliższej przyszłości zapytam go o to )
- wieczorem prom do Bandar Abbas
Jeżeli ktoś chciałby dołączyć, to zapraszam.
bynio 22:00 | 08.07.2018
To tak raczej sprinterska impreza, dużo jeżdżenia, mało oglądania. Objazd po Qeshm to raczej cały dzień. Hormoz na 3 godziny kompletnie nierealne chyba, że fort oglądacie z tuk-tuka i resztę też. A są tam zarąbiste formacje skalne i warto się tam przejść, pooglądać i zrobić zdjęcia. Ale to Wasz wyjazd.Pozdrawiam
Zbyszek
usunięty/nieznany 22:04 | 08.07.2018
Każdy robi to co lubi, ale nie ma jak się pomądrzyć....
usunięty/nieznany 22:09 | 08.07.2018
poza tym nie wiem co dla Ciebie jest rano ( może 11:00 ), dla mnie to 7:00 - 8:00 ... wiec po objechaniu tuk-tukiem można jeszcze pochodzić...poza tym od godz 16:00 do wieczora następnego dnia jest ponad 24 h...
usunięty/nieznany 22:17 | 08.07.2018
Poza tym skąd wiesz, że interesuje mnie portugalski fort...???Może ja już takich fortów 50 widziałem i nie jest to mój cel...
Na prawdę nie potrzebuję, napuszonych komentarzy od super "znafców"...
No tak i oczywiście koniecznie zdjęcia pocykać .... no tak, bez tego nie da się żyć...
usunięty/nieznany 22:21 | 08.07.2018
i koniecznie parę selfików na fejsika + instagram... no tak to też zajmuje sporo czasu