/ / IRAN > Bandar Abbas - Hormoz - Qeshm - Bandar Abbas dwa dni > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Bandar Abbas - Hormoz - Qeshm - Bandar Abbas dwa dni

kategoria podróże po świecie

kraj Iran

usunięty/nieznany 20:08 | 08.07.2018

Witam wszystkich globtroterów.

podczas naszej październikowej wyprawy do Iranu. Chcemy tez zwiedzić wyspy Hormoz i Qeshm,

Harmonogram:

14,10 - rano - płyniemy z Bandar Abbas promem ( nas jest dwójka ) na wyspę Hormoz
- objazd wyspy tuk-tukiem, Ponoć trwa to 3 godziny.
- najprawdopodobniej o 15:00 jest bezpośredni prom na wyspę Qeshm
- nocleg - Assad Bed & Breakfast ( trzeba sobie samemu zarezerwować tam albo gdzie indziej ).

15.10 - Assad ma nam zorganizować zwiedzanie Chahkooh Canyon i Valley of Stars
( cena - nie mam pojęcia - ale w najbliższej przyszłości zapytam go o to )
- wieczorem prom do Bandar Abbas

Jeżeli ktoś chciałby dołączyć, to zapraszam.

bynio dołączył
05.09.2008

bynio 22:00 | 08.07.2018

To tak raczej sprinterska impreza, dużo jeżdżenia, mało oglądania. Objazd po Qeshm to raczej cały dzień. Hormoz na 3 godziny kompletnie nierealne chyba, że fort oglądacie z tuk-tuka i resztę też. A są tam zarąbiste formacje skalne i warto się tam przejść, pooglądać i zrobić zdjęcia. Ale to Wasz wyjazd.
Pozdrawiam
Zbyszek

usunięty/nieznany 22:04 | 08.07.2018

Każdy robi to co lubi, ale nie ma jak się pomądrzyć....

usunięty/nieznany 22:09 | 08.07.2018

poza tym nie wiem co dla Ciebie jest rano ( może 11:00 ), dla mnie to 7:00 - 8:00 ... wiec po objechaniu tuk-tukiem można jeszcze pochodzić...

poza tym od godz 16:00 do wieczora następnego dnia jest ponad 24 h...

usunięty/nieznany 22:17 | 08.07.2018

Poza tym skąd wiesz, że interesuje mnie portugalski fort...???
Może ja już takich fortów 50 widziałem i nie jest to mój cel...

Na prawdę nie potrzebuję, napuszonych komentarzy od super "znafców"...
No tak i oczywiście koniecznie zdjęcia pocykać .... no tak, bez tego nie da się żyć...

usunięty/nieznany 22:21 | 08.07.2018

i koniecznie parę selfików na fejsika + instagram... no tak to też zajmuje sporo czasu

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl