Forum dyskusyjne
Z Sybin do Konstancji - proszę podzielcie się wrazeniami
kategoria podróże po świecie
kraj Rumunia
Grazyna47 10:27 | 09.02.2019
Hej. Pod koniec marca jadę na kilka dni do Rumunii i chciałabym uzyskać informacje na temat transportu publicznego jak tez. Iekawych miejsc do zobaczenia. Laduje w Sybin i muszę przemieścić się po jakimś czasie w kierunku Konstanty skąd mam powrotny lot. Morze podrzucicie czym najlepiej podróżować , zwiedzić i ostatecznie dostać się na lotnisko w Konstancji.Moze ktoś mieszka w ciekawym miejscu i może podzielić się swoją wiedza. Byłoby miło.Pozdrawiam wszystkich .Grazyna
[fb] Jerzy Puchowicz 14:15 | 09.02.2019
po Rumunii podrózowalem swoim samochodem, wiec trudno mi powiedxziec o szczegółach dla komunikaci zbiorowe, ale wiem, ze jezdza i pociagi i autobusy.Co jednak do trasy to o ile Sybin to piekne miasto, podobnie otaczające go Karpaty cuda natury to Konstanca sprawiła na mnie słabe wrazenie - zruinowanego pseudokurortu (szczególnie w marcu obawiam się, że nic ciekawego nie znajdziesz). Dlatego raczej polecam dłuzej pozostac w transylwanie (takz eBraszow, Soara, czy inne piękne miasteczka) czy same Karpaty
Grazyna47 22:37 | 09.02.2019
Dziękuje za sugestie. Zasmuciles mnie trochę , ze Konstanvja Cię rozczarowała. Miałam w stosunku do tego miasta bardziej dalekosiężne plany, chyba będę musiała je zweryfikować. Dobrze, ze chociaż Transylwania jest piękna i już niedługo będę mogła zachłysnąć się atmosfera tych pięknych miast. Szkoda tylko, ze nie będę miała na to zbyt dużo czasu.