/ / RUMUNIA > wjazd gondolą Sinaia > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

wjazd gondolą Sinaia

kategoria podróże po świecie

kraj Rumunia

magdar dołączył
15.01.2018

magdar 11:50 | 08.04.2019

Wybieram się w sierpniu do Sinai i zastanawiam się nad wjazdem gondolą w góry. Czy ktoś z Was korzystał z tych gondoli, czy warto się wybrać. Jak daleko od stacji znajdują się formacje, Sfinx i inne. Czy da się tam dotrzeć z 4 letnim dzieckiem? Ile czasu zabiera wjazd na górę? Nie wiem czy będziemy mieli wystarczająco dużo czasu. Z góry dziękuję za pomoc

Zibi_13 dołączył
17.03.2014

Zibi_13 13:28 | 08.04.2019

Byłem tam kilka lat temu, góry nazywają się Bucegi. Kolejka była starego typu. W środku był był pan i kontaktował się z bazą za pomocą wojskowego telefonu na korbkę. Kolejka jechała ostro pod górę a potem już w poziomie. Fajnie było z powrotem. Z górnej stacji szedłem do schroniska. Droga bardzo łatwa, z dzieckiem można iść

magdar dołączył
15.01.2018

magdar 14:31 | 08.04.2019

A daleko od stacji jest do tych formacji skalnych? Nie wiem ile czasu założyć na wjazd i ich obejrzenie. Nie będę miała za dużo czasu.

Zibi_13 dołączył
17.03.2014

Zibi_13 20:54 | 08.04.2019

Kolejka nazywa się (chyba) Telecabina Babele Busteni. Spojrzałem na mapę, z górnej stacji kolejki do Sfinksa jest 500m. Skoro tak to trzy godziny na wycieczkę starczy. Ja osobiście sfinksa mgliście pamiętam.

[fb] Jerzy Puchowicz dołączył
02.12.2016

[fb] Jerzy Puchowicz 12:32 | 09.04.2019

Jest to gondola starego (bardzo) typu. Jedzie wolno (z pół godziny cały odcinek) i zabiera mała liczbe osób. W sezonie może być kłopot - długa kolejka na dole lub na górze (powrót, tym bardziej, że mają przerwe obiadową). Tym niemniej widoki przecudne. Pamiętaj jednak, że na górze jest kilka parkingów i raczej wiekszość ludzi jedzie tam samochodami - tym bardziej, ż ejest tam schronisko, troche knajp i budek-stoisk

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl