Forum dyskusyjne
patrykow 09:07 | 17.04.2023
Cześć! Piszę prace dyplomową nt. taniego podróżowania oraz backpackingu. Mógłbym prosić o wypełnienie krótkiej i anonimowej ankiety na powyższe tematy?Z góry dziękuję za każdą odpowiedź! :D
link: https://forms.gle/oRhU8f71UbicjH3RA
Piotr-Krk 14:38 | 17.04.2023
Ankieta bezsensowna. Najpoważniejszym błędem merytorycznym jest podział środków transportu na dwie grupy:A) Środki transportu publicznego (samolot, statki pasażerskie, autobusy, metro, kolej itp.)
B) Środki transportu indywidualnego (własny samochód osobowy, łodzie, autostop, rower, hulajnogi itp.)
Jeśli zaznaczę odpowiedź A i B to jestem backpackerem i tanio podróżuję?
NIC SENSOWNEGO nie można wyczytać z odpowiedzi udzielanych na to pytanie. Poza tym... podróże metrem? Słabe to.
A dalej: Jeśli odbyłem co najmniej jedną podróż >30-dniową, to z jakiego transportu korzystałem? To był wyjazd zorganizowany czy nie? Tani czy drogi?
Generalnie nadmiar pytań dotyczących wpływu pandemii na sposób podróżowania. Ponadto niewiele z odpowiedzi na nie wynika: jeżeli częściej nocowałem przed pandemią w hotelu a teraz w namiocie, to z czego to wynika? Jeśli zacząłem po pandemii podróżować do dalszych regionów ("odległość podróży od Polski", LOL), to dlaczego?
Jeśli ankieta miałaby dotyczyć backpackingu i taniego podróżowania, to zestaw pytań musiałby być zupełnie inny. Ale metryczka może zostać. Początek został zrobiony, ROTFL.
"Ankieta jest w pełni anonimowa, a jej wyniki będą użyte wyłącznie w celach naukowych." - nadmierny optymizm z tym użyciem do celów naukowych.
Klim 02:37 | 20.05.2023
Chetnie bym pomogl ale nie wiem co to jest backpacking.