Forum dyskusyjne

nurkowanie w okolicy Sipadanu

kategoria podróże po świecie

kraj Malezja

[konto usuniete] dołączył
02.10.2012

[konto usuniete] 11:35 | 02.12.2013

czesc !
moze , Ktos...

zgłoszone do moderacji

[konto usuniete] dołączył
02.10.2012

[konto usuniete] 20:22 | 28.11.2013

ma Ktos moze aktualne informacje ....peace !

zgłoszone do moderacji

Dużylotek dołączył
11.05.2009

Dużylotek 22:04 | 11.05.2009

Miałem okazję być w okolicy, która cię interesuje na początku kwietnia. Była to Mabul - rzut beretem od Sipadanu. Nurkowaliśmy tylko tam bo Sipadan musisz rezerwować minimum miesiąc wcześniej. Dzień nurkowy ( trzy nury ) ze wszystkimi gratami i lunchem kosztuje 300 RM czyli jakieś trzysta złotych polskich.
Aha, korzystaliśmy z www.scuba-junkie.com

zgłoszone do moderacji

tintin dołączył
30.09.2007

tintin 12:11 | 03.05.2009

raczej od niedawna... i nurkowałem tylko do tej pory na rafach morza czerwonego. w czerwcu będę robił Advanced i kilka nurkowań na wrakach, jeśli się uda tym samym zrobiłbym specjalizację wrakową...

zgłoszone do moderacji

markoo dołączył
01.04.2007

markoo 08:55 | 03.05.2009

Jeszcze nie mamy biletów , plan jak co roku - raczej gdzieś w połowie października - Filipiny , Borneo część Malezyjska , Księstwo Brunei i wracamy przez południe Tajlandii. Powiedz mi czy długo nurkujesz ?

zgłoszone do moderacji

tintin dołączył
30.09.2007

tintin 10:25 | 02.05.2009

Markoo, a kiedy dokładnie się wybierasz i na jak długo?

zgłoszone do moderacji

tintin dołączył
30.09.2007

tintin 10:24 | 02.05.2009

dzięki chłopaki... myślę, że starczy czasu na Sipadan i na Bunaken... Markoo, a czy to prawda, że na Sipadanie nie ma już żadnych resorts i trzeba tam dopływać z Kapalai lub innych miejsc? i czy można dalej swobodnie tam schodzić z lądu na dodatkowego nurka?

zgłoszone do moderacji

markoo dołączył
01.04.2007

markoo 08:19 | 02.05.2009

Jeśli nurkujesz a będziesz w tej okolicy nie zanurkować na Sipadanie to tak jak być pierwszy raz w Paryżu i nie widzieć wieży Eifla , być w Peru i nie odwiedzić Mchu Picchu - będę tam na jesień Malezja , Filipiny i jest to jeden z moich żelaznych punktów - pozdrawiam i życzę Ci udanego nurka

zgłoszone do moderacji

turkus dołączył
02.07.2006

turkus 07:53 | 02.05.2009

jesienią ubiegłego roku włóczyłem się po Borneo , w Sampoerna spotkałem kilka osób które były w Sipadan, osobiście nie dotarłem , opinie jak o większości turystycznych miejsc w Malezyjskiej częsci Borneo , wszystko skomercjalizowane na maxa , pobyt na wysepce i nurkowanie możliwe tylko przy wykupieniu pakietów. Jeśli wolisz większą swobodę pomyśl o Bunaken ,

zgłoszone do moderacji

tintin dołączył
30.09.2007

tintin 18:04 | 01.05.2009

chciałbym zasięgnąć informacji od osób, które tam były i korzystały z usług Kapalai Dive Resort. Chcemy tam polecieć, ale musimy mieć pewność, że warto... z opisu wynika, że tak, ale... często jest jakieś ale... i dlatego proszę o opinie.
Będę wdzięczny za cenne informacje.

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl