Forum dyskusyjne
kudik 19:41 | 25.03.2014
Ktoś wybiera się na festiwal podróżniczy do Złocieńca ?http://www.wakacjeipodroze.com/item/221-festiwal-podrozniczy-16-poludnik-w-zlociencu
Będzie m.in.
- Arek Ziemba, który pokaże wyjątkowo "Dziki Madagaskar" i nauczy jak zrobić papier z kory ivoha, służący do niedawna wyłącznie do zapisywania sorabe, czyli formuł szamanów
- Marta Wrzask i Sławomir Sajkowski opowiedzą o tajemniczym Królestwie LO
- Romuald Koperski i Mikołaj Golachowski przeniosą wszystkich w krainę lodu, do Syberii i Antarktyki
- Mikolaj Golachowski z prezentacją dla dzieci pt. Ile pingwinów może zjeść niedźwiedź polarny ...
gastropoda 15:53 | 01.04.2014
chciałem odpowiedzieć na to pytanie, ale widzę, że Mikołaj G> mnie ubiegł...
swift 16:35 | 01.04.2014
Nie rozumiem jak mozna w ten sposób ogłupiać dzieci. Nawet jeśli jest to sarkazm to wyjątkowo głupi i część zapamieta to na całe życie. No bo pingwiny są tylko na półkuli południowej, a niedzwiedzie polarne niestety na północnej,
mario-mil 18:33 | 01.04.2014
Swift,o jakie ogłupianie dzieci chodzi??Przy takiej zabawie dzieci jak usłyszą odpowiedz to do końca życia zapamiętają gdzie żyją pingwiny a gdzie niedzwiedzie polarne.Chyba że masz do dzisiaj traumę po tym jak wilk zjadł Czerwonego Kapturka i chcesz dzieci przed tym uchronić??
Dzisiejsze dzieci już od małego są hartowane
http://fakty.interia.pl/swiat/news-skandal-w-kopenhadze-zyrafa-pocwiartowana-na-oczach-dzieci,nId,1103406
kudik 13:00 | 10.04.2014
Też nie bardzo wiem o jakie ogłupianie chodzi ? Odrobina poczucia humoru nikomu nie zaszkodziła, a raczej po to jest program by dzieciom wytłumaczyć .... I zgadzam się z Mario, że tylko w taki sposób w epoce obrazkowej ktoś coś zapamięta...pozdr