Forum dyskusyjne
Tomala 12:15 | 17.11.2014
Hej,W zeszłym roku liznąłem z żoną Tajlandię (Bangkok + Ko Chang + Ko Samet). Stety/niestety tak nam się spodobało, że zaczyna nas nosić już teraz i luty/marzec chcielibyśmy gdzieś urwać się na 14-18 dni. Zastanawiamy się nad Malezją ew. Filipiny choć mnie też ciągnie w inny rejon świata Kuba, Meksyk. Ogólnie nie zamykamy się również na inne kraje. Nastawiamy się na 4-5 dni wypoczynku, reszta zwiedzanie i szlajanie się po kraju. Niestety należę do osób, które nie lubią planować niczego więc w miarę rozwinięta infrastruktura turystyczna wskazana. Na czym nam zależy?Niskich kosztach utrzymania na miejscu (Tajlandia pod tym względem bardzo nam leżała choć wiem, że powtórzenie takich cen w innym kraju jest mało realne), ciekawych miejscach do zobaczenia (np. zabytki sakralne średnio nas pociągają) przyjaznych tubylcach.
Macie jakieś pomysły?
bog41 08:45 | 18.11.2014
Zdecydowanie Meksyk. Zbliżony pod względem kosztów do Tajlandii, bardzo dużo atrakcji, możliwość komunikacji po angielsku. Polecam lot do Mexico City i przemieszczanie się na południe do Palenqe i powrót wzdłuż wybrzeża atlantyckiego. Kilka lat temu taka trasa zajęła nam dwa tygodnie, przy pobytach 2-3 dni w każdym miejscu. Na 10 dni wypożyczyliśmy samochód, kosztował ze 300 USD, bardzo tania benzyna (chyba 2 złote za litr). Meksyk wspominam chyba lepiej od Tajlandii.
Edgarek 19:07 | 18.11.2014
Wietnam jest chyba tańszy od Tajlandii i bez problemu możesz podróżować bez jakiegokolwiek planowania.