/ / INDONEZJA > Podróż do Indonezji > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Podróż do Indonezji

kategoria podróże po świecie

terka1 dołączył
21.09.2011

terka1 23:41 | 26.01.2016

Bardzo proszę o polecenie wartych zwiedzenia miejsc ,wysp w Indonezji. Namiary na niedrogie noclegi.Wraz z koleżanką będziemy cały marzec. A może ktoś w tym czasie też leci lub chce się do nas dołączyć. Wylatujemy z Warszawy. Koleżanka jest z Wrocławia ja z Elbląga.

kudik dołączył
20.07.2009

kudik 18:03 | 27.01.2016

Zajrzyj tutaj:
http://www.wakacjeipodroze.com/podroze/azja/indonezja/

Pisałem trochę o Lomboku, Bali i Gili Meno, na których spędziliśmy ok miesiąca w ubiegłym roku. O kilku fajnych miejscach, sprawdzonych knajpkach i tanich hotelach w Indonezji. Może jakieś informacje Wam się przydadzą ;-)
Pozdr

Wiesław dołączył
14.02.2009

Wiesław 11:06 | 28.01.2016

byłem w Indonezji w sierpniu- wrześniu 2015
jestem z Elbląga

terka1 dołączył
21.09.2011

terka1 19:38 | 28.01.2016

Może była by możliwość spotkania się i porozmawiania. Mój numer 509 918 444 Teresa.Pozdrawiam

bigmark dołączył
26.12.2008

bigmark 12:07 | 28.01.2016

Pytanie z gatunku tych ogólnych : "wyspy Indonezji rozciągają się na długości ponad 5 tys. km wzdłuż równika i na długości 1750 km z południa na północ.", czyli mw. Europa od Gibraltaru po Moskwę.
Na coś musicie się zdecydować, chyba , że planujecie dwuletni urlop.
pozdrawiam
bm
.........................................
https://bigmarkk.wordpress.com/

Tony_Montanta dołączył
26.11.2015

Tony_Montanta 16:28 | 28.01.2016

tak jak przedmowca, musicie sie zastanowic co chcecie zwierdzac. Wg mnie w indonezji sie swietne wulkany. Osobiscie zaliczylem juz 4ry. Wiec jak lubicie chodzic po gorach to Rinjani na Lomboku number jeden (Bardzo wymagajacy 2-3 dniowy treking). Agung na Bali, Merapi na Javie... Dla nie wspinajacych sie Bromo i Ijen na Javie (ok 1 godzinka pod gore lub jeepami).

Snorkeling w Indonezji podobno world class - osobisice nie jestem fanem wiec nie doradze, ale plywalem na wyspach Gili, Lemnongan i bylo pieknie az waz wodny mnie nie wystraszyl :)

Plazowanie - cudne plaze na Lomboku, Gili, Lembongan

A moze religia, kultura? - to kolorowa Bali i jej swiatynie, ale tez Yoggokarta na Javie.

Ja do tej pory zaliczylem Jave, Bali, Lombok, Gili Air oraz Lembongan, wiec moge sie wypowiedziec na temat tych wysepek, ale napisz co wiecej chcecie zobaczyc.

Moze parki narodowe na sumatrze, flores, komodo?

mm19_86 dołączył
14.10.2013

mm19_86 22:29 | 03.02.2016

Cześć

Spędziłam w Indonezji trzy miesiące podróżując tanim kosztem.

[post moderowany przez GlobAdmina]

W razie pytań śmiało pisz: mmarcinek@hotmail.co.uk

Pozdrawiam,

Magda

paaulina dołączył
13.12.2014

paaulina 14:07 | 05.02.2016

Hej, jestem w Indonezji od 3 tygodni i ponieważ sama przed wyjazdem nie znalazłam takich informacji myśle ze warto to napisać : w najbardziej turystycznych miejscach rządzą mafie tyrystyczne (i na pewno będziecie miały z nimi styczność na Bali- słynna mafia pod Pura Besakih- nie jest prawda ze nie możecie wejść bez przewodnika bo trwa tam ceremonia. Jeśli będziecie sie poruszać autobusami - nie jest prawda ze żadne juz nie jeżdżą i musicie wynająć prywatny transport. SPodziewajcie sie tez specjalnych cen dla białych - trzykrotnie wyższe ceny to norma :) A co trzeba zobaczyć ? Wulkan Ijen jest przepiękny i absolutnie warto zejść w dół krateru ! Bali - piękne ale nieco przereklamowane. Lombok raczej przeciętny. Flores zapowiada sie bardzo ciekawie ;)

adusia_wro dołączył
13.03.2014

adusia_wro 16:19 | 29.02.2016

To trochę ogólne pytanie.
Każda wyspa w Indonezji jest inna, bo każda z nich charakteryzuje się inną kulturą.
Ja mieszkałam przez ponad 2 lata na wyspie Lombok, który mogę polecić, jako wyspę rozwijającą się - mniej zatłoczoną niż Bali, choć Bali mimo, że jest bardzo turystyczne uważam,że warto zwiedzić. Flores- piękna i dziewicza wyspa. Jawa- trochę zabytków do zwiedzania, choć odległości pomiędzy nimi są dość spore.
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga o Indonezji
: w-poszukiwaniu-azylu.blogspot.com

Pozdrawiam,
Ada

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl