Forum dyskusyjne
informacje
kategoria podróże po świecie
kraj Myanmar
jsz88 11:01 | 19.07.2010
WitamWybieram sie w listopadzie i mam metlik czy masz propozycje najwazniejszych i zbednych miejsc? Jaka trase robiles?
mirekKRK 11:45 | 31.08.2010
Co do trasy to nie masz zbyt wielkiego wyboru - 3/4 kraju jest zamknięte dla turystów wiec wszycy poruszają się od Yangonu na północ i z powrotem. Wg mnie Bagan i Inle Lake trzeba zobaczyć obowiązkowo:)
aurox 19:31 | 31.08.2010
Dla turystów niedostępne jest może 20-30% kraju, na pewno nie więcej. Do niektórych miejsc trzeba mieć pozwolenie (permit), niektóre są osiągalne tylko drogą powietrzną (bo np. droga lądowa leży na zamkniętym obszarze dla turystów).Poczytaj o promie z Mawlamyine do Hpa An - całodniowy rejs bije na głowę wszystko, co w Birmie możesz zobaczyć. Oczywiście "must see places" obowiązkowe, bo Birma to jeden z najładniejszych krajów w Azji.
benbm 13:41 | 01.09.2010
Byłem dwa razy fakt cudowny kraj ,daj znać po ile teraz stoi waluta na czarnym rynku
mirekKRK 16:21 | 06.09.2010
Za dolara (przy wymianie : 100$ banknot) od 850K - w w małych miejscowościach do 960K w Yangon - zazwyczaj około 940-950K=1USD
sulek3 02:03 | 11.09.2010
Ja w lutym dostałem za 1$ 1000 kyatów. Bezpieczna, zamówiona wymiana do miejsca gdzie mieszkaliśmy - przyjechali, pobrali, dali worek pieniędzy i już
benbm 17:14 | 11.09.2010
Nie namawiam bo byłem sam ,ale wszystkie patrole ,policji i wojska idzie ominąć i być w miejscach gdzie stonka nie dociera ,więcej odwagi jedynie co ci mogą zrobić to deportacja w kierunku turystycznym ,ja miałem jeszcze stare pieniądze swierczewskie więc płaciłem wojskowym łapówkę HAJER