Forum dyskusyjne
viza online
kategoria podróże po świecie
kraj Kambodża
orka 19:49 | 03.11.2010
czy warto kupić wczesniej e-wize (http://www.cambodiaonarrival.com/index.php?language=pl_PL) czy wykupić na miejscu( w moim przypadku lądowanie w Siam reap)?
gixiee 10:49 | 07.11.2010
Ja wybieram sie w marcu, i bede kupowac on-line. Z tego co sie orientowalam, jest 5 $ drozsza niz na miejscu, ale zalatwisz w Polsce i w Kambodzy masz spokoj :)
Wiesław 15:53 | 07.11.2010
załatwianie wizy w Siem Reap na lotnisku polega na wypełnieniu druczka, załaczeniu zdjęcia, opłacie 20USD + ewentualne 1USD skanowanie z paszportu jeśli nie masz swojego zdjęcia W sumie trwa to ok. 10min
bigmark 20:28 | 07.11.2010
na lotnisku w Siem Reap można stracić na wyrobienie wizy ponad godzine , co mi się ostatnio przydarzyło. Teraz wyrabiam e-wizę , szkoda czasu.
gixiee 07:26 | 10.11.2010
Czy do e-wizy potrzebna jest fota?
bozwie 12:39 | 11.11.2010
fotke wklejasz we wniosek np z pulpitu
bozwie 12:45 | 11.11.2010
Ja w 2009 r. załtwiałam e - vise, Należy wypełnic wniosek wkleić foto i zapłacić równowartość 25 $ karta. Potem za nawet kilka godzin przychodzi e- visa na e-maila, należy ją wydrukować i zawsze lepiej nie usuwać tylko zostawić na swoim koncie. Nalezy jeszcze pamiętać, że w niektórych krajach Azji obowiazuje opłata wyjazdowa. Tak np jest na lotnisku w Phnom Phen, Tak jest również w Indonezji (dopiero co wróciłam) ale tylko na lotnisku Bali- Denpasar i Jakarta