Forum dyskusyjne
Praktyczne Uwagi
kategoria podróże po świecie
kraj Malezja
[konto usuniete] 14:36 | 18.02.2014
Wróciłem po 14 dniach w Malezji , chętnie przekaże parę praktycznych uwag zainteresowanymPozdrawiam
[konto usuniete] 18:17 | 18.02.2014
spoko. jeszcze istnieje.
bog41 14:06 | 19.02.2014
Z nieba spadasz. 10 marca lecę z żoną do Kuala na około 2 tygodnie. Wstępny plan jest taki, żeby jeden tydzień spędzić w Tajlandii, a jeden z Malezji. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie dotyczące pobytu w Malezji, typu miejsca warte zobaczenia, przejazdy, hotele etc. (wyjazd średnio budżetowy). Z góry dzięki.
szami 19:01 | 19.02.2014
W Malezji z reka na sercu polecic tylko moge Melake. Najlepsze miejsce w kontynentalnej Malezji. Bedziesz mial chwile to zajrzyj!
MojoW 13:56 | 19.02.2014
Kiedyś na pewno się do ciebie zgłoszę ;)
bog41 10:04 | 20.02.2014
Stecan, 1wowo1 - dzięki za uwagi. Pociągnę temat dalej:Plan jest taki, aby z Kauala polecieć na kilka dni do Krabi. Stamtąd droga lodową wracać przez kolejne kilka dni do Kuala zwiedzając kontynentalną cześć Malezji. Nie jestem jednak do końca przekonany. A może dwa tygodnie na Borneo (bez Tajlandii)? Trochę obawiam się jednak częstych deszczy. A może z Karbi na północ Tajlandii i lot powrotny do Kuala?
Będę wdzięczny za sugestie.
Ela30 10:22 | 20.02.2014
Jak będziesz w KL to koniecznie poświęć jeden dzień na Cameron Highlands i Mossy Forest - naprawdę warto zobaczyć. Borneo zdecydowanie wygrywa z Malezją kontynentalną.
[konto usuniete] 12:59 | 20.02.2014
takie jest odwieczne prawo natury ,..jak jest monsun to pada !/ale to jest 'fajny'deszcz !jade na borneo w marcu , bo jest jeszcze przed sezonem i mozna fajnie/bez limitu i tloku/ ponurkowac na sipadan-ie , jezeli byles juz na polwyspie malezyjskim ,to polecam borneo , ale jezeli nie , to polaczenie 2-och kultur i religi /tajlandia, malezja/ jest ciekawsze , a las deszczowy/dzungla/ i fajne plaze,wysepki na polwyspie sa !
peace
bog41 14:38 | 20.02.2014
Dzięki 1wowo1. widzę po licznych wpisach że jesteś obyty w podróżach , to spróbuję od Ciebie jeszcze trochę informacji wyłudzić.Bilety di KL kupiłem wczoraj, a wyjazd za dwa tygodnie. Nie do końca czuję się zatem przygotowany do zwiedzania Borneo. Ani w Tajlandii ani w Malezji nie byłem, więc przekonuje mnie Twoja teza: południe Tajlandii plus kontynentalna część Malezji. A do rzeczy: Czy możesz wskazać najciekawsze Twoim zdaniem miejsca w Malezji na półwyspie? Czy możesz polecić miejsca/bazy nurkowe w okolicach Krabi?
Z góry dzięki.
[konto usuniete] 15:36 | 20.02.2014
nie doradze ci ,bo ja... podrozuje 'inaczej', nie zaliczam miejsc , tylko poswiecam 'im' czas !2-3 tygodnie objazdu po kraju to dla mnie abstrakcja /w jednym miejscu jestem tyle/,
w okolicach krabi nic pod woda nie ma ciekawego /najblizej similany i koh tao/,
poszukaj na forum lub necie , ale z kabi jedz na wschod /pukhet i phi-phi odpusc/ , koniecznie las deszczowy/dzungla/ podrozujac pociagiem i jak w indiach nie byles to india town w kl ! wszystkiego i tak nie zobaczysz , moja rada 'skup sie na czyms' co lubisz , a reszte...pomin !! peace