/ / MALEZJA > Praktyczne Uwagi > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Praktyczne Uwagi

kategoria podróże po świecie

kraj Malezja

[konto usuniete] dołączył
17.06.2006

[konto usuniete] 14:36 | 18.02.2014

Wróciłem po 14 dniach w Malezji , chętnie przekaże parę praktycznych uwag zainteresowanym
Pozdrawiam

szami dołączył
02.06.2007

szami 17:10 | 18.02.2014

jak most?

17.06.2006

[konto usuniete] 18:17 | 18.02.2014

spoko. jeszcze istnieje.

bog41 dołączył
02.09.2012

bog41 14:06 | 19.02.2014

Z nieba spadasz. 10 marca lecę z żoną do Kuala na około 2 tygodnie. Wstępny plan jest taki, żeby jeden tydzień spędzić w Tajlandii, a jeden z Malezji. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie dotyczące pobytu w Malezji, typu miejsca warte zobaczenia, przejazdy, hotele etc. (wyjazd średnio budżetowy). Z góry dzięki.

szami dołączył
02.06.2007

szami 19:01 | 19.02.2014

W Malezji z reka na sercu polecic tylko moge Melake. Najlepsze miejsce w kontynentalnej Malezji. Bedziesz mial chwile to zajrzyj!

MojoW dołączył
28.01.2014

MojoW 13:56 | 19.02.2014

Kiedyś na pewno się do ciebie zgłoszę ;)

02.10.2012

[konto usuniete] 18:50 | 19.02.2014

..a borneo i nurkowanie ?
peace

bog41 dołączył
02.09.2012

bog41 10:04 | 20.02.2014

Stecan, 1wowo1 - dzięki za uwagi. Pociągnę temat dalej:
Plan jest taki, aby z Kauala polecieć na kilka dni do Krabi. Stamtąd droga lodową wracać przez kolejne kilka dni do Kuala zwiedzając kontynentalną cześć Malezji. Nie jestem jednak do końca przekonany. A może dwa tygodnie na Borneo (bez Tajlandii)? Trochę obawiam się jednak częstych deszczy. A może z Karbi na północ Tajlandii i lot powrotny do Kuala?
Będę wdzięczny za sugestie.

Ela30 dołączył
12.05.2011

Ela30 10:22 | 20.02.2014

Jak będziesz w KL to koniecznie poświęć jeden dzień na Cameron Highlands i Mossy Forest - naprawdę warto zobaczyć. Borneo zdecydowanie wygrywa z Malezją kontynentalną.

02.10.2012

[konto usuniete] 12:59 | 20.02.2014

takie jest odwieczne prawo natury ,..jak jest monsun to pada !/ale to jest 'fajny'deszcz !
jade na borneo w marcu , bo jest jeszcze przed sezonem i mozna fajnie/bez limitu i tloku/ ponurkowac na sipadan-ie , jezeli byles juz na polwyspie malezyjskim ,to polecam borneo , ale jezeli nie , to polaczenie 2-och kultur i religi /tajlandia, malezja/ jest ciekawsze , a las deszczowy/dzungla/ i fajne plaze,wysepki na polwyspie sa !
peace

bog41 dołączył
02.09.2012

bog41 14:38 | 20.02.2014

Dzięki 1wowo1. widzę po licznych wpisach że jesteś obyty w podróżach , to spróbuję od Ciebie jeszcze trochę informacji wyłudzić.
Bilety di KL kupiłem wczoraj, a wyjazd za dwa tygodnie. Nie do końca czuję się zatem przygotowany do zwiedzania Borneo. Ani w Tajlandii ani w Malezji nie byłem, więc przekonuje mnie Twoja teza: południe Tajlandii plus kontynentalna część Malezji. A do rzeczy: Czy możesz wskazać najciekawsze Twoim zdaniem miejsca w Malezji na półwyspie? Czy możesz polecić miejsca/bazy nurkowe w okolicach Krabi?
Z góry dzięki.

02.10.2012

[konto usuniete] 15:36 | 20.02.2014

nie doradze ci ,bo ja... podrozuje 'inaczej', nie zaliczam miejsc , tylko poswiecam 'im' czas !
2-3 tygodnie objazdu po kraju to dla mnie abstrakcja /w jednym miejscu jestem tyle/,
w okolicach krabi nic pod woda nie ma ciekawego /najblizej similany i koh tao/,
poszukaj na forum lub necie , ale z kabi jedz na wschod /pukhet i phi-phi odpusc/ , koniecznie las deszczowy/dzungla/ podrozujac pociagiem i jak w indiach nie byles to india town w kl ! wszystkiego i tak nie zobaczysz , moja rada 'skup sie na czyms' co lubisz , a reszte...pomin !! peace

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl