Forum dyskusyjne
Brazylia a bezpieczeństwo
kategoria podróże po ¶wiecie
kraj Brazylia
renba 22:55 | 29.02.2008
Trzeba uważać, żeby nie wchodzić na teren faweli. Bardzo często Brazylijczycy upominaj±, żeby nie i¶ć dalej plaż±, czy dan± uliczk±. Należy to traktować poważnie. Ja zignorowałam takie ostrzeżenie na plaży w Fortalezie - bo otoczenie wygl±dało tak niewinnie. Zwykła, zatłoczona plaża gdzie przeważały rodziny z dziećmi. Niestety zostałam napadnięta. Patrol policji obserwował napad z odległo¶ci 100 m, ale nie mieli prawa interweniować na plaży pryznależacej do faweli. Takie już panuj± między nimi układy.A tak poza tym to Brazylia jest fascynuj±ca. Trzeba jedznie przestrzegac pewnzch zasad
zgłoszone do moderacji
borki 14:49 | 29.02.2008
Cze¶ć,cały listopad 2007 spędziłam w Brazylii w grup± przyjaciół podróżuj±c różnymi ¶rodkami lokomoacji (od samolotów po autobusy)....generalnie było bardzo bezpiecznie, ale oczywi¶cie warto zachować minimalne ¶rodki ostrożno¶ci tj. nie nosić ze sob± wszystkich pieni±żków, zamiast oryginału paszportu wystarczy ksero...i oczywi¶cie nie należy afiszować się kamer±, aparatem fotograficznym.....większo¶ć ludzi jednak jest bardzo uprzejma.....
serdecznie pozdrawiam,
Aga
zgłoszone do moderacji
garimo 15:27 | 11.12.2007
Oczywi¶cie ze mozesz robic zdjęcia...natomiast zawsze musisz pamietac ze to jest Brazylia...wiec lepiej nie kusic losu paraduj±c z widocznym aparatem.Ja w takich miejscach czesto nosze aparat w normalnym plecaku i wyjmuje w momencie zrobienia zdjęcia. Mozesz do tego wykupic ubezpieczenie w Hestii lub PZU (inne towarzystwa tego nie oferuja) z opcja ubezpieczenia bagazu na wypadek kradziezy do 1000 EUR.pzdr
s.
zgłoszone do moderacji
YinYang 00:15 | 09.12.2007
Witam serdecznie forumowiczów :)Mam pytanie - mianowicie z wakacje 2008 lecę do Brazylii na dwa tygodnie na wakacje - konkretnie do Fortalezy.
Bardzo Was proszę o jakiekolwiek informacje dotycz±ce bezpieczeństwa w Fortlezie jak i samej Brazylii ? Czy można spokojnie poruszać się po mie¶cie, plażować oraz kamerować,czy robić zdjęcia bez obaw o utratę sprzętu :) Może to wszystko na wyrost powiedziane ale jakie s± wasze odczucia odno¶nie bezpieczeństwa po pobycie w tym mie¶cie, kraju...
dzięki serdecznie :)
Pozdrawiam,
Tomek.
zgłoszone do moderacji
Podobne w±tki podróże po ¶wiecie BRAZYLIA
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.