/ / > Czy ktoś był na wyjazdowej wyciece rowerowej > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Czy ktoś był na wyjazdowej wyciece rowerowej

kategoria inne

Jamaika dołączył
12.02.2016

Jamaika 16:26 | 12.02.2016

Interesuje mnie rejon Rumuni. Są biura podróży. Można samemu pojechać. Są zrzeszenia, kluby. Ja jednak chciałbym się dowiedzieć, jaki powinien być rower? Co powinien zawierać? Jakie ubezpieczenie wykupić?
A może ktoś poleci inną lokalizację w UE?

PS Jako, że jestem nowy, gdzie na tym forum można wyszukać konkretne słowa?

[konto usunięte] dołączył
03.12.2012

[konto usunięte] 18:23 | 12.02.2016

To już nie winobranie we Francji? :-)
Coś bardziej cywilizowanego - np.Szwajcaria. Tutaj masz propozycje gościa, który lubi kręcić pedałami :-)
http://szwajcaria.andzel.net/pl/info.htm

Jamaika dołączył
12.02.2016

Jamaika 18:58 | 12.02.2016

Jak nie się kasy to nie ma nic.
To są cenne wskazówki. Jednakże mam wątpliwości co do bagażu lotniczego. Ostatnio słyszałem, że rower należy złożyć w formie walizki, okręcić koła i włożyć w odpowiedni pokrowiec. Jakieś porady jak to ma wyglądać i co to może być za pokrowiec? Nie jestem na bieżąco.

[konto usunięte] dołączył
03.12.2012

[konto usunięte] 21:44 | 12.02.2016

To zależy od konkretnej linii lotniczej. Trzeba się po prostu dowiedzieć przy zakupie biletu. Dawno, dawno temu w AF "wyżebrałem" specjalne kartony. Ale to było w Paryżu. Rok temu na Okęciu widziałem jak chłopaki pakowały rowery w folie bąbelkową - Nepal i chyba Turkish Airlines.

paweł.p dołączył
01.05.2014

paweł.p 22:04 | 12.02.2016

W zeszłym roku w Tbilisi (ukraińskie linie lotnicze) lądowała ze mną grupa z Polski - mieli tylko zdjęte koła - zadzwoń na info przewoźnika, to Ci powiedzą.

usunięty/nieznany 02:41 | 13.02.2016

tak jak juz wyzej napisano - to zalezy jakie regulacje ma dana linia lotnicza. Dodam tylko - sprawdz dokladnie warunku przewozu roweru zanim kupisz bilet. Czesc linii lotniczych wymaga doplaty do roweru.Moze sie okazac, ze sumarycznie taniej wyjdzie jechac z drozszym biletem dla pasazera i tanim/darmowym przewozem roweru.

Co do specjalnej walizki na rower - chyba zawsze wystarczy zwykle kartonowe pudlo ze sklepu rowerowego. Ja jeszcze nie trafilem na taka linie ktora wymagalaby akurat walizki. Czesto zalecaja walizke, ale pudlo tez jest akceptowane.

Pozdrawiam,

Iguan

--
Tu i tam:
https://picasaweb.google.com/iguan007
--

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl