Forum dyskusyjne
Jamaika 16:26 | 12.02.2016
Interesuje mnie rejon Rumuni. Są biura podróży. Można samemu pojechać. Są zrzeszenia, kluby. Ja jednak chciałbym się dowiedzieć, jaki powinien być rower? Co powinien zawierać? Jakie ubezpieczenie wykupić?A może ktoś poleci inną lokalizację w UE?
PS Jako, że jestem nowy, gdzie na tym forum można wyszukać konkretne słowa?
[konto usunięte] 18:23 | 12.02.2016
To już nie winobranie we Francji? :-)Coś bardziej cywilizowanego - np.Szwajcaria. Tutaj masz propozycje gościa, który lubi kręcić pedałami :-)
http://szwajcaria.andzel.net/pl/info.htm
Jamaika 18:58 | 12.02.2016
Jak nie się kasy to nie ma nic.To są cenne wskazówki. Jednakże mam wątpliwości co do bagażu lotniczego. Ostatnio słyszałem, że rower należy złożyć w formie walizki, okręcić koła i włożyć w odpowiedni pokrowiec. Jakieś porady jak to ma wyglądać i co to może być za pokrowiec? Nie jestem na bieżąco.
[konto usunięte] 21:44 | 12.02.2016
To zależy od konkretnej linii lotniczej. Trzeba się po prostu dowiedzieć przy zakupie biletu. Dawno, dawno temu w AF "wyżebrałem" specjalne kartony. Ale to było w Paryżu. Rok temu na Okęciu widziałem jak chłopaki pakowały rowery w folie bąbelkową - Nepal i chyba Turkish Airlines.
paweł.p 22:04 | 12.02.2016
W zeszłym roku w Tbilisi (ukraińskie linie lotnicze) lądowała ze mną grupa z Polski - mieli tylko zdjęte koła - zadzwoń na info przewoźnika, to Ci powiedzą.
usunięty/nieznany 02:41 | 13.02.2016
tak jak juz wyzej napisano - to zalezy jakie regulacje ma dana linia lotnicza. Dodam tylko - sprawdz dokladnie warunku przewozu roweru zanim kupisz bilet. Czesc linii lotniczych wymaga doplaty do roweru.Moze sie okazac, ze sumarycznie taniej wyjdzie jechac z drozszym biletem dla pasazera i tanim/darmowym przewozem roweru.Co do specjalnej walizki na rower - chyba zawsze wystarczy zwykle kartonowe pudlo ze sklepu rowerowego. Ja jeszcze nie trafilem na taka linie ktora wymagalaby akurat walizki. Czesto zalecaja walizke, ale pudlo tez jest akceptowane.
Pozdrawiam,
Iguan
--
Tu i tam:
https://picasaweb.google.com/iguan007
--