Forum dyskusyjne
wyspa Tioman
kategoria podróże po ¶wiecie
kraj Malezja
pavep 15:26 | 01.03.2017
z opisu Langkawi przypomina mi Koh Chang w Tajlandii i stronię od takich wysp..
zgłoszone do moderacji
Halinka 12:21 | 19.02.2017
Ja polecam Langkawi, ładne plaże, je¶li kto¶ potzrebuje relaksu w czasie podróży;) jest na niej lotnisko, można do Kuala dolecieć, ok 1 h trwa lot, maj± nawet mcdonalda;)
zgłoszone do moderacji
pavep 14:40 | 25.01.2017
Zuza dzięki wielkie za info,Orientujesz się ile trwa podroż z Tioman na lotnisko w Kota Bharu?
Z jakiego dworca w Kuala Lumpur jad± nocne autobusy do Mersing (delako od ChinaTown), można bez problemy w ten sam dzień kupić bilet na dworcu? i jaka jest jego orientacyjna cena?
zgłoszone do moderacji
ZuzaKL 07:17 | 25.01.2017
Cze¶ć!1. Autobus z Kuala to jedyna opcja. ٱcznie w sumie cała noc + poranek w podróży (albo cały dzień).
2. Autobusy s± przez cały dzień, nocne też. Przejazd zajmuje ok. 5.5 godz. Polecam te nocne, dojeżdża się wtedy rano na pierwszy prom.
3. Kilkakrotnie, od 7.30 rano do ok. 17.00.
4. Hmm jest kilka bezpo¶rednich autobusów, ale zależy od sezonu, czasem tylko 1 na dzień. Możesz też wzi±ć autobus do Kuantan i tam się przesia¶ć do Kota Bharu.
5. Spora, i położona na wzgózach, więc skuter nie wszędzie podjeżdża. Np. przy przejeĽdzie na drug± stronę wyspy można użyć tylko jeepów - skuter nie daje rady podjechać pod górę.
6. Najbardziej typowa jest plaża ABC. Mnóstwo backpackersów.
7. Ja byłam na Juara beach i było spoko, mało ludzi więc czystsza woda.
Rozkłady autobusów i łodzi znajdziesz na Easybook.com.
A konkretne info o Malezji u mnie na blogu www.zuinasia.com.
zgłoszone do moderacji
pavep 12:49 | 23.01.2017
Witam serdecznie,Wybieram się na wyspę Tioman na pocz±tku maja i mam kilka pytań:
1. Jak najszybciej dostać się na wyspę z Kuala, autobus + prom z Mersing.
2. o której jest najwcze¶niej autobus do Mersing, rozumiem, iż nie ma nocnych autobusów?
3. ile razy na dzień w maju (na pocz±tku sezonu?) pływaj± promy na wyspę?
4. Czy z Mersing jedzie jaki¶ bezpo¶redni autobus na lotnisko Johor Bahru, chcę stamtad leciec do Kutching na Borneo?
Czy muszę jechać do miasta i stamt±d łapać jaki¶ transport na lotnisko (czy jest loklany autobus?)
5. Jak duża jest wyspa, czy można na niej wynajać skuter czy polecacie piese spacery trekingi?
6. Jestem niskobudzetowym tursyt± który rejon wyspy mi polecicie, polecicie mi jakie¶ fajne miejsce na nocleg? wystarczy mi bugalowa z bambusa?.
7. Które plaże polecacie na wyspie, najfajniejsze miejsca do snorkelingu z plaży?
Z góry dziękuję za odpowiedĽ
Paweł
zgłoszone do moderacji
Podobne w±tki podróże po ¶wiecie MALEZJA
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.