Forum dyskusyjne
szymonpeplowski@gmail.com 13:56 | 25.05.2017
Potrzebuje waszej pomocy, mam ochote zniknac, wyjechac i nie wiem czy wrocić.Czy wie ktos w jakich miejscach na ziemi mozna nadal obcowac z natura bez ludzi, pieniedzy i wszystkich tych negatywow cywilizacji?
Przez glowę przechodzą mi tylko Syberia i Alaska ale troszke to oklepane. Jeśli znacie takie miejsca gdzie mozna przeżyć z tego czym obdarowuje nas przyroda??. Oczywiscie posiadam finanse pozwalajace kupno domu na danym terenie :D
pozdrawiam :)
Tygrrysek 14:45 | 25.05.2017
Przecież Syberia i Alaska to jedne z gorszych pomysłów jeśli chodzi o życie z darów natury. Wszędzie gdzie zimno natura jest bardzo uboga.Celuj w ciepłe kraje. Tam zawsze jakieś owoce na drzewach się znajdą, ryb w morzu czy rzece sporo, a i posadzić można co nieco w ogródku i nie trzeba bać się zimy. Plony będą cały rok.
Tygrrysek 14:49 | 25.05.2017
Kur trochę kupisz i będą jajka i mięso. :)
szymonpeplowski@gmail.com 16:31 | 25.05.2017
Dziekuje, a dokładniej co bys polecił??
Tygrrysek 16:43 | 25.05.2017
Nic Ci nie polecę, bo nie wiem jakie są reguły z wizami w różnych krajach. Zresztą wydaje mi się, że legalnie to raczej nie dasz rady tego załatwić bez pieniędzy. W grę chyba wchodzi tylko nielegalne przedłużenie pobytu po wygaśnięciu wizy.
BasiaPodróżniczka 09:43 | 29.05.2017
ja bym sie wybrała na islandię, najbliższy sąsiad kilka kilometrów od ciebie ;) albo jak się mowi w szwecji jak odejdziesz 2km og stolicy i zobaczysz kogoś na swojej drodze to zawracasz bo jest tłok :)
radionx 14:59 | 29.05.2017
Bez dróg, bez cywilizacji, ciepło i natura jest raczej obfita z uwagi na strefę klimatyczną, no i można stamtąd nie wrócić - Papua Nowa Gwinea :)