Forum dyskusyjne
Czy może mi ktoś napisać jak najtanie wybrać się do Japonii
kategoria podróże po świecie
kraj Japonia
dziaela 04:25 | 09.09.2010
co do lotu to ja kupilam na ostatnia chwile w sb a we wt maialm wylot, lecialam z berlina przez istanbul turkish airlines (wbrew pozorom naprawde b.dobre linie ;)) bilet w 2 str kosztowal 2600 z ubezp. bagazu od zgubienia (ok 100 zl) polecam stronke http://www.tanie-loty.com.pl/dodatkowo wykupilam sobie w pzu ubezp. voyager (ok 100 zl za m-c) bo z tego co sie orientowalam to przedstawiaja najlepsze warunki ;)
zgłoszone do moderacji
dziaela 04:19 | 09.09.2010
Oszczedzaj i to od zaraz ;)ja wlasnie w chwili obecnej znajduje sie w Japonii jak pewnie juz czytalas to najdrozszy jest tu transport ii noclegi (mniej niz 20 euro za noc nie znajdziesz) co do podrozy koniecznie Rail pass --> www.japanrailpass.net/eng/en003.html a jezeli chodzi o noclegi to calkiem fajna stronka z noclegami: http://reservations.bookhostels.com/adamszmu/?SubID=globmaniawiec wszytsko zalezy od tego ile chcesz zwiedzac i co ;)
marteczka 09:49 | 08.09.2010
jak wrocicie mozecie mi napisac mniej wiecej jak cenowo (gzdie i za ile) oraz ile mniej wiecej wydaliscie lacznie ja co prawda planuje dopiero za rok, ale bedzie to dluzszy wyjazd wiec musze zaczac juz zbierac do skarbonki;))))udanego wyjazdu, pozdrawiam
zgłoszone do moderacji
rozkaj 19:58 | 07.09.2010
a moze przylaczysz sie do nas? my wybieramy sie 14 pazdziernika na 2 tyg do japonii. planujemy wydac na wszystko ok 7 tys, ale warto miec wiecej kasy. jest nas na razie 2 osoby-dziewczyna i chlopak ( nie jestesmy para). liczymy na ciebie , bo w gronie zawsze razniej.my wyruszamy z warszawy.rozkaj 20:07 | 07.09.2010
a moze przylaczysz sie do nas? my wybieramy sie 15.10.10. szukamy chetnych, jest nas na raze 2 osoby. chlopak i dziewczyna( nie jestesmy para). planujemy byc tam 2 tyg i wydac na wszystko od 7 tys do 9 tys. prosimy o kontakt:-)
zgłoszone do moderacji
gusika 11:12 | 09.08.2010
a mozna jakies konkretne namiary za te 20-30 USD? moze link do strony www
zgłoszone do moderacji
Mmikkami 12:53 | 23.01.2010
ALITALIA ma w tej chwili najbardziej korzystne ceny - z Belgii ( tam wizzair albo tyan) albo z Rzymu.Hostele sa duzo tańsze - ok 20 - 30 USD w Tokionp. Ale zalezy czego szukasz;)
zgłoszone do moderacji
agnieszkapartyka 21:52 | 21.01.2010
My bylismy we z Expedii, zalatwiony lot i hotel,reszta wlacznie z biletem JR we wlasnym zakresie.
zgłoszone do moderacji
Edgarek 14:58 | 30.11.2009
Nigdy nie byłem, ale jak się przymierzałem do wyjazdu to dostałem namiar na sieć hoteli od japończyka, który był zdziwiony opinią, że hotele w Japonii są drogie :-)http://www.toyoko-inn.com/eng/index.html
Wiesław 06:56 | 30.11.2009
proponuję nie oglądać się na biura podróży i zorganizować pobyt we własnym zakresie- hotele są dośc drogie ( nie znalazłem dwójki taniej niz 70USD)
- najtańsze są "domowe" sypialnie tzn RJOKAN
- przemieszczanie pociągami jest bardzo wygodne, warto sprawdzać ceny różnych linii, bywaja dośc duże róznice w cenie biletu na tej samej trasie
- pociagi SZINKANSEN jeżdżą bardzo często i bardzo szybko, niestety są bardzo drogie ale jeśli masz mało czasu to warto
- autobusy sa "sa względnie" tanie jesli przyjać że wogóle w Japonii coś jest dla nas tanie
- samolot mozna znaleźć za ~2000zł, trzeba często przeglądać promocje
powodzenia
Majkabee 16:18 | 28.11.2009
z tego co sie orientuje noclegi za mniej niz 100 $ sa nie do przyjecia, ale mozna takie znalezc. Biuro podrozy Glob w Gdyni, Świętojańska 64 organizuje loty do Chin, wiec moze tez do Japonii.
zgłoszone do moderacji
Szokan 13:17 | 22.11.2009
Co polecacie jak z noclegami, jak zaoszczędzić na samolocie, za ile mogę spędzić około 20 dni w kraju kwitnącej wiśni. Czy może znacie tanie biura podróży, które organizują takie wycieczki (zależy mi na zwiewdzaniu). Pozdrawiam!
zgłoszone do moderacji