Forum dyskusyjne
POSZUKUJĘ PRZEWODNIKA JAPONIA
kategoria podróże po świecie
kraj Japonia
IREKF 13:44 | 21.11.2015
Witam wszystkich . Planujemy grupą 6-cio osobową podróż na przełomie października /listopada 2016 do Japonii . Poszukujemy osoby kompetentnej która za pokrycie wszelkich kosztów poprowadzi wyprawę.kontakt pod nr tel 604056709 od 10 do 17 lub filut.filut@gmail.com
Pozdrawiam
olgierd79 15:04 | 22.11.2015
A po co Wam taka osoba ? Podróżowanie po Japonii jest dużo prostsze niż po Polsce :) wystarczy wymyśleć plan w zależności od preferencji i w drogę... nawet za bardzo nie trzeba planować bo komunikacja jest doskonale rozwinięta. Poza tym jest wyjątkowo bezpiecznie.Jak byście szukali praktycznych wskazówek to zapraszam tu http://takemytrip.pl/plan-podrozy-13-japonia-azja
gdzie opisałem wszystko co może się przydać podczas podróży po tym kraju na podstawie własnych doświadczeń sprzed miesiąca :)
A jak by co służę radą.
Pozdrawiam
IREKF 21:12 | 22.11.2015
Dzięki .Niestety Język angielski znamy na poziomie "proste pytanie prosta odpowiedź " o japońskim nie wspominając . Pomyśleliśmy że ktoś z dobrą znajomością jednego z języków mógłby nam pomóc a przy okazji gratisowo spędzić fajny urlop. Skorzystamy z twojej pomocy i przeczytamy wskazówki. Po weekendzie się odezwę .Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
nitkaska 20:58 | 23.11.2015
Byłam trzy tygodnie nie w Japonii, ale w Chinach, tam "na ulicy" po angielsku mówi co setna osoba... czyli pod tym względem jest tak samo. Zresztą ja sama mówię na poziomie mniej niż podstawowym więc i tak nie było z Chińczykami specjalnie werbalnej płaszczyzny porozumienia :) Jednakże z minimalnymi wskazówkami od anglojęzycznej osoby z obsługi w hotelach po moich próbach w szczątkowym angielskim przekazania im dokąd chcę się udać - dałam radę bez problemu!
IREKF 13:34 | 25.11.2015
Witam serdecznie .Taka uwaga podnosi morale bo mamy załamkę w team'ieMoże po Twoim poście coś się zmieni.
Czuję że będzie burzliwe spotkanie ;)
Dziękuję i serdecznie pozdrawiam
Irek
olgierd79 10:25 | 27.11.2015
Dokładnie tak - angielski w Japonii sie bardzo nie przyda ;) nawet w hotelach obsługa bardzo często zna tylko podstawowe zwroty a jak chcesz dowiedzieć się czegoś więcej to już jest problem :) zostaje internet i gadanie na migi :) W restauracjach o angielskim zapomnij... Jedynie jakieś biura informacji Turystycznej to miejsce gdzie po angielsku się dogadasz. Naprawdę poziom angielskiego bardzo podstawowy stanowczo w Japonii wystarczy.
readyforboarding.pl 14:28 | 20.01.2016
Potwierdzamy! W hotelach może i angielski pomoże, może nawet znają ten język, ale i tak trudno będzie się z nimi dogadać. Wszystko na migi, ale i tak jest miło i przyjemnie :)---
Nasza wyprawa do Japonii: http://www.readyforboarding.pl/k/podroze/japonia
Lila16 06:06 | 29.10.2016
Witam SerdecznieMieszkam w Japonii od kilku lat. Zapraszam na moj blog o Japonii byc moze znajdziecie potrzebne dla Was informacje :)
https://www.facebook.com/BlondynkawJaponii/
Pozdrawiam
Aneta