Forum dyskusyjne
Samochodem do Japoni
kategoria podróże po świecie
kraj Japonia
Invitto 23:32 | 23.08.2006
Czy jest możliwość dojechania do Japoni, konkretnie do Tokio samochodem, jak tak to jaką trasę najlepiej wybrać i jak jest później z ominięciem morza??Może ktoś ma jakąś konkretną mapę świata samochodową bo nie mogę znaleźć za necie
boskikerry 09:27 | 03.09.2006
proponuję dojechać do Władywostoku a z tamtąd powinny kursować promy . pozdawiam:)
usunięty/nieznany 14:31 | 09.09.2006
Ojej!!! Ale kilometrów !!! Ale z pewnością świetna przygoda!
Invitto 20:40 | 10.09.2006
No i glownie chodzi o ta przygode, czyli jazde samochodem tyle kilmertow.Tylko to ze trzeba przejechac przez Rosje mnie odstrasza :D
Jacky 12:03 | 13.09.2006
Mnie też odstrasza.Boję się że mnie w Azji ugotują i zjedza.
bierka 15:20 | 17.02.2012
na Aferry.pl mozna kupic bilet na promy DBS Cruise Ferry, ktore kursuja z Waldywostoku na Honsiu
bierka 18:07 | 13.06.2012
bilety na promy do Japonii można kupić na http://www.aferry.pl/prom-do-japonii.htm
bierka 17:25 | 16.07.2012
bilety na promy z Wladywostoku mozna kupic na http://www.aferry.pl/prom-do-japonii.htm
piotr4x4 10:24 | 21.09.2006
Nie ryzykuj, jeżeli musisz tam być samochodem to taniej będzie wynająć na miejscu. Jazda samochodem przez Syberię jest trochę męcząca. Wejdź na rajdy4x4.plW Tokio jest bardzo drogo! Nawet jeszcze bardziej niż myślisz. Straszny ruch po złej stronie. Podziwiam wyzwanie jak dojedziesz i wrócisz to musisz to opisać bo to wielki wyczyn.
PM 03:12 | 06.01.2007
W Japonii, chociaż system transportowy maja rozwinięty chyba najlepiej na świecie, najbardziej brakowało mi mojego samochodu ze względu na ceny biletów kolejowych i hoteli.A tak poważnie, myślę, że Rosji wlasnym autem nie da się przejechać:
1/ minimum to mieć niezawodny wóz, przystosowany do tamtejszych dróg.
2/ a im lepszy wóz, tym szybciej się go straci (duże prawdopodobnieństwo utraty życia). W dalekiej części azjatyckiej są lokalne bandy ściągające haracze z przejazd określoną drogą.
Kilka lat temu (a sądzę, że nic się nie zmieniło), znajomy pracując w Moskwie, chciał wyskoczyć autem do Petersburga. Pracujący z nim Rosjanie uznali pomysl za szalony i skrajnie niebezpieczny, oceniają prawdopodobienstwo wysadzenia go z auta na 99% (+ kulka w głowie)....
ajax 22:49 | 13.06.2012
Jak to pogodzić z licznymi relacjami ludzi jeżdżących w tamte strony samochodami i wracających? Nawet jeżdżących po wielekroć.
iljaa 23:34 | 13.06.2012
musisz miec CDP-carnet de passage, a to dosc kosztowne- kaucja ok. 20 000zl
ajax 19:51 | 31.07.2012
cd: przejechaliśmy ok 2000 km przez Rosję - 1 samochód. Okres czerwie-lipiec 2012r. Najgroźniejsze spotkane stworzenia to ..... KOMARY!!!!!!!!!!!! Ale za to jakie!!!!!Fakt, nie jechaliśmy Rolsem lecz Daćką
Smok-1 20:13 | 31.07.2012
A Gaiszcziki po drodze ? Ciekaw jestem ile to kosztowało ?