Forum dyskusyjne
podróż do Japonii 2018 rok
kategoria podróże po świecie
kraj Japonia
zazu14 19:35 | 01.02.2018
witam was!planuję wyjazd do Japonii w tym roku i poszukuję kogoś kto chciałby się dołączyć.
Chciałabym, żeby wycieczka ta była w miarę najtańsza(pomarzyć można :P)- nocleg może być namiot, hostel, kapsuły, zwiedzić chciałabym tyle ile się da w ciągu tygodnia-dwóch(zależy na ile pojedziemy).
Tokio, Kioto, Osaka ale pewnie się jeszcze wszystko zmieni w ciągu szukania konkretnych informacji :D
a może macie jakieś świeże informacji na temat noclegów, cen i innych podobnych rzeczy?
żeglarz 20:32 | 01.02.2018
Za kilka dni wrócę z nart to mogę Ci podać informacje na temat Tokio i okolic. Nie martw się, da się tanio.
żeglarz 23:50 | 28.02.2018
Obiecałem trochę info z Tokio: polecam JR Wide pass, u-sim, 72 godzinny Tokyo Subway Ticket, przy dobrym połączeniu pozwoli sporo zaoszczędzić. Może napiszę jakiś krótki poradnik jak czas znajdę. Możesz pytać o konkrety też na PW.
Paulina Malina 22:47 | 02.02.2018
Znajoma była tam w zeszłe wakacje (wydaje mi się, że Tokio). Mówiła, że cenowo jest podobnie jak w Polsce a najdroższy jest przelot/transport.Myślisz już o jakimś konkretnym terminie? :)
zazu14 18:47 | 03.02.2018
teraz myślę nad czerwcem, coś pomiędzy 10 a 25
Aso 09:35 | 04.02.2018
Witaj Zazu,Japonia jest jednym z najlepiej opisanych w internecie krajów świata. Szczególnie strona japan-guide.com jest wyczerpującym i niezawodnym źródłem informacji, podając m.in. precyzyjne opisy dojazdów i aktualne ceny.
Jeżeli chodzi o podróż w czerwcu, to taki termin jest odradzany, ponieważ wtedy wypada pora deszczowa. Najlepsze miesiące to kwiecień (kwitnienie wiśni), maj, październik i listopad (jesienne liście). Poczytaj więcej tutaj:
https://www.japan-guide.com/e/e2273.html
zazu14 16:45 | 05.02.2018
Czytalam info na jpg a co do pogody i rownie dobrze w maju moga byc wysokie opady bo klimat nam sie zmienia
marta 18:10 | 06.02.2018
Cześć,w Japonii byłam w czerwcu 2016, jeśli chodzi o pogodę było bardzo ciepło, padało może 2 dni, ale w większości było pochmurnie.
Proponuję jak najwcześniej zarezerwować loty i hotele. Noclegi do najtańszych nie należą, dlatego im wcześniej zarezerwujesz tym lepiej. Ceny metra, jedzenia itp. nie są bardzo wysokie.
zazu14 22:04 | 06.02.2018
O to calkiem niezle i jakby w czasie mojej wycieczki byla taka pogoda to bylabym zadowlona 😀
Lukasy 23:10 | 15.02.2018
Hej też myślę o Japonii ale raczej wrzesień-październik chcę na 14dni w tym pierwsze kilka Tokio i Kyoto potem jadę do znajomej japonki na resztę dni;)
iglawpodrozy 02:52 | 16.03.2018
Hej, jakiś czas temu byłam w Japonii na wakacjach, a obecnie mieszkam w Tokio. Jeżeli potrzebujesz jakiś rad odnośnie planowania tutaj mój post dotyczący wskazówek, może coś Ci się przyda! powodzenia i jak coś zapraszam do zadawania pytańPozdrawiam Marta
http://iglawpodrozy.com/posts/show/17-krokow-jak-zaplanowac-wakacje-w-japonii-azji.html
zazu14 19:44 | 22.05.2018
Lece w terminie 8-21.06, bedzie cieplo i troche bedzie padalo, ale co tam.Jakby ktos byl na miejscu w tym terminie to zapraszam do kontaktu! :-D