Forum dyskusyjne
Nauka japońskiego przed wyjazdem
kategoria podróże po świecie
kraj Japonia
tomtomektom99 14:10 | 12.10.2016
Hej :) W następnym roku wybieram się do Japonii. Dobrze znam angielski i podstawy japońskiego. Do wyjazdu chcę lepiej nauczyć się mówić po japońsku. Jakie szkoły językowe online polecacie?
[fb] Anna Moro 15:00 | 20.10.2016
A ten kurs miałaś indywidualnie, czy w grupie? Jak to wygląda ogólnie? Masz nagranego lektora, który coś tam mówi, czy to się dzieje w czasie rzeczywistym? Bo powiem szczerze, że nigdy nie miałam styczności z kursami przez neta, a właśnie rozważam, żeby się na jakiś zapisać.Sama jak się uczę to kanji wydaje mi się nie do opanowania ;(
Sa-Bina 00:12 | 15.10.2016
Ja sie uczylam japonskiego z ESKK i bylam bardzo zadowolona - praktyczna nauka jezyka! W sumie mialam studiowac japonistyke, skonczylo sie jednak germanistyka ;) Powodzenia w nauce!
Patrycja20 10:31 | 08.11.2016
Potwierdzam co mówisz i polecam :)
tomtomektom99 20:49 | 28.11.2016
Dzięki za wszystkie wskazówki :) Od dwóch tygodni uczę się w ten sposób japońskiego i na razie jest bardzo na plus :) Nie myślałem, że nauka przez komputer może być tak dobrze zorganizowana. Najbardziej podobają mi się konwersacje z lektorem, co wygląda, jakbyśmy rozmawiali na skype. Najs! Myślę, że do wakacji nauczę się języka tak, że spokojnie dogadam się z Japończykami.