Forum dyskusyjne
w pazdzierniku do japonii
kategoria podróże po świecie
kraj Japonia
kasia-fs 10:55 | 12.07.2014
Witam .. wszystkich ..
Mam takie standardowe pytanie..
Wybieram sie do Japonii w pazdzierniku .. troche czasu zostalo.
Wiec staram sie przygotowywac po malu..
Ale wyskocze z prosba.. moze ktos chetny by polecial ze mna ?
Jak tak to super !!
A jezeli juz ktos tam byl .. sam/a to chciakabym sie dowiedziec ,jak z kosztami i transportem tam.. moze jakies dobre rady ??
dzieki
jaco 15:19 | 12.07.2014
Witam. Jedno jest pewne jak chcesz pośmigać choć trochę po Japonii to bez Japan Rail Pass nawet się nie wybieraj , zwraca się po kilku przejazdach bo bilety są masakrycznie drogie :) Kup online http://www.japantravel.co.uk/ w zależności na ile potrzebujesz pociągi rewelacja mogę nawet stwierdzić że są tak często że nie potrzebujesz rezerwować i patrzyć na rozkład po prostu idziesz na stację i jedziesz . Noclegi rezerwuj przez neta bo z ulicy zapłacisz dwa razu więcej .Japonia jest śliczna .Powodzonka
kasia-fs 17:42 | 12.07.2014
Dzieki Jaco :)Przyda sie kazda pomoc :)
wejde i posprawdzam co i jak .. tak masz napewno racje co do noclegow..
na kilka dni mam juz w Osaka .. potrzebuje jeszcze paru wiec chyba jakos dam rady hehe.
Poza tym wiem ,ze jest cholernie drogo .. no ale juz jak sie zdecydowalam to lece!
Mam nadzieje,ze ludzie sa przyjazni .. bo sammemu to inaczej niz w grupie :)
Dzieki pozdrowiam.
ania71 22:29 | 12.07.2014
kiedy dokładnie jedziesz i czy masz już bilety na samolot?
Lila16 06:04 | 29.10.2016
Witam SerdecznieMieszkam w Japonii od kilku lat. Zapraszam na moj blog o Japonii byc moze znajdziecie potrzebne dla Was informacje :)
https://www.facebook.com/BlondynkawJaponii/
Pozdrawiam
Aneta
marta 18:45 | 02.11.2016
Witam, pociągi faktycznie są drogie więc albo JRP albo przeloty samolotami - zdarzają się w fajnej cenie. Japonia nie jest już taka droga. Ceny można porównać do innych europejskich miast. Japończycy są przyjaźni i pomocni, jednak mniej otwarci.