/ / JAPONIA > w pazdzierniku do japonii > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

w pazdzierniku do japonii

kategoria podróże po świecie

kraj Japonia

kasia-fs dołączył
11.07.2014

kasia-fs 10:55 | 12.07.2014

Witam .. wszystkich ..
Mam takie standardowe pytanie..
Wybieram sie do Japonii w pazdzierniku .. troche czasu zostalo.
Wiec staram sie przygotowywac po malu..
Ale wyskocze z prosba.. moze ktos chetny by polecial ze mna ?
Jak tak to super !!

A jezeli juz ktos tam byl .. sam/a to chciakabym sie dowiedziec ,jak z kosztami i transportem tam.. moze jakies dobre rady ??

dzieki

jaco dołączył
13.05.2008

jaco 15:19 | 12.07.2014

Witam. Jedno jest pewne jak chcesz pośmigać choć trochę po Japonii to bez Japan Rail Pass nawet się nie wybieraj , zwraca się po kilku przejazdach bo bilety są masakrycznie drogie :) Kup online http://www.japantravel.co.uk/ w zależności na ile potrzebujesz pociągi rewelacja mogę nawet stwierdzić że są tak często że nie potrzebujesz rezerwować i patrzyć na rozkład po prostu idziesz na stację i jedziesz . Noclegi rezerwuj przez neta bo z ulicy zapłacisz dwa razu więcej .Japonia jest śliczna .Powodzonka

kasia-fs dołączył
11.07.2014

kasia-fs 17:42 | 12.07.2014

Dzieki Jaco :)
Przyda sie kazda pomoc :)
wejde i posprawdzam co i jak .. tak masz napewno racje co do noclegow..
na kilka dni mam juz w Osaka .. potrzebuje jeszcze paru wiec chyba jakos dam rady hehe.
Poza tym wiem ,ze jest cholernie drogo .. no ale juz jak sie zdecydowalam to lece!

Mam nadzieje,ze ludzie sa przyjazni .. bo sammemu to inaczej niz w grupie :)
Dzieki pozdrowiam.

ania71 dołączył
14.02.2013

ania71 22:29 | 12.07.2014

kiedy dokładnie jedziesz i czy masz już bilety na samolot?

kasia-fs dołączył
11.07.2014

kasia-fs 10:39 | 13.07.2014

Hej Ania.

Ja lece od 17 do 29 pazdziernika.
Tak ,bilet juz mam kupiony.

Lila16 dołączył
29.10.2016

Lila16 06:04 | 29.10.2016

Witam Serdecznie

Mieszkam w Japonii od kilku lat. Zapraszam na moj blog o Japonii byc moze znajdziecie potrzebne dla Was informacje :)

https://www.facebook.com/BlondynkawJaponii/

Pozdrawiam

Aneta

marta dołączył
07.12.2009

marta 18:45 | 02.11.2016

Witam, pociągi faktycznie są drogie więc albo JRP albo przeloty samolotami - zdarzają się w fajnej cenie. Japonia nie jest już taka droga. Ceny można porównać do innych europejskich miast. Japończycy są przyjaźni i pomocni, jednak mniej otwarci.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl