/ / JAPONIA > podroz > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

podroz

kategoria podróże po świecie

kraj Japonia

toska83 dołączył
06.01.2017

toska83 23:48 | 06.01.2017

hejka!
marzy mi sie wyjazd do japoni. mysle o wyjezdzie pod koniec marca lub pazdziernika na ok 3 tygodnie.
jako ze najprawdopodobniej pojade sama byloby milo gdyby ktos kto byl udzielil jakichkolwiek informacji.
moze znalazl by sie ktos chetny kto by chcial dolaczyc.zawsze razniej z towarzystwem :)

Justyna87or dołączył
14.01.2017

Justyna87or 21:07 | 14.01.2017

Ja planuje lecieć we wrzesniu na maksymalnie 10 dni. Może jesteś chetna na ten miesiąc?

[fb] Joanna Olszanowska dołączył
10.09.2015

[fb] Joanna Olszanowska 23:03 | 05.02.2017

Cześć,
strasznie zazdro :)
byłam w Japonii w lipcu 2014r. niestety tylko na 2 tygodnie, ale i tak było suuper:)

Nie wiem ile chcesz czasu poświęcić, ale na Tokio polecam przynajmniej 4-5, koniecznie z wypadem do nowoczesnego muzeum i dzielnic Tokio za dnia jak i w nocy (w lipcu ciemno się robi ok. 18), a niektóre muzea są czynne tylko do 16:00

W Tokio nie ma znaczenia w jakiej dzielnicy będziecie nocować
ważne, żeby do kolejki było blisko, ale komunikacja jest tak świetnie zorganizowana, że nie ma to znaczenia.

Kioto - przepiękne :) - spaliśmy w tradycyjnym zajeździe.
my byliśmy też w Kamakurze (plaże raczej średnie, ale zamoczyliśmy się w Oceanie) i fajny klimat - polecam Iza Kamakura (guest house i bar - świetni młodzi ludzie go prowadzą :) i wchodziliśmy na Fuji San (świetna sprawa :)).

Polecam wykupić JR Pass - wydaje się drogo (chyba płaciliśmy ok. 900,00 zł na 7 dni), ale się opłacało - zwłaszcza jak się dużo przemieszczać. Po Tokio opłaca się też wykupić kartę miejską i ją doładować - daje też zniżki w niektórych śniadaniowych knajpkach.

Jest drogo, ale jak na Japonię spodziewaliśmy się znacznie droższych cen.

Pozdrawiam

linkalinka dołączył
06.09.2011

linkalinka 18:18 | 08.02.2017

W dziale: Artykuły poszukaj artykuł : Japonia nie musi byc droga - tam podałam wiele szczegółów organizacyjnych.
Jak bedziesz mieć konkretne pytania, napisz.
Pozdrawiam

[fb] Katarzyna Zajączkowska dołączył
24.06.2017

[fb] Katarzyna Zajączkowska 19:10 | 24.06.2017

chce sie wybrać w pazdzierniku w terminie 10-31, jestem z trojmiasta i takze poszukuje towarzysza/towarzyszki na ten czas :)

Monsoon dołączył
16.01.2017

Monsoon 23:59 | 04.07.2017

Japonia jest jednym z prostszych krajów do podróżowania samemu, a mieszkańcy są szalenie mili i pomocni. Jeśli pojedziesz w marcu to rezerwuj wszystko z dużym wyprzedzeniem, to czas kwitnienia wiśni i będzie oblężenie.
Polacam Tokio, Kawagoe, Kioto, Narę i krainę wulkanów w Kirishimie.

Z przyjemności to koniecznie gorące źródła, są niedrogie a Japonia z n nich słynie. Miasteczka wypelnione źródłami to Beppu, Kurokawa i Kagoshima. Ciekawe są też kąpiele w gorącym piachu w Ibusuki.

Zapraszam Cię na serię praktycznych artykułow: http://mynameiswind.com/category/japonia/
Pozdrawiam
Van

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl