Forum dyskusyjne
FUERTEVENTURA w lutym
kategoria podróże po świecie
kraj Hiszpania
moni22 13:41 | 25.01.2013
Witam,zamierzam lecieć w lutym na Wyspy Kanaryjskie, dokładnie na Fuerteventurę. Czy ktoś z Was był tam w lutym? Mam do wyboru albo Corralejo (czyli północ wyspy) albo Morro Jable (południe). Na jakimś forum czytałam że najlepiej wybrac południowo- wschodnią część wyspy bo dociera tam ciepłe saharyjskie powietrze. Natomiast w biurze powiedziano mi, że najlepiej jest na północy bo na południu bardziej jest odczuwalny zimny wiatr o tej porze roku, także w rzeczywistości jest zimniej. Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam :-)
flysurfer 19:44 | 01.02.2013
Hey,zdecydowanie corralejo!..... pomijajac wiatry jest to po prostu fantastyczna miejscowka,dodatkowo mozna skoczyc promem na Lanzarotte,najpiekniejsza wyspe kanarow :)))........
[konto usuniete] 10:58 | 12.02.2013
Zimy na Fuercie są stosunkowo ciepłe - w lutym temperatury wahają się między 15-20C. Musisz jednak przygotować się na chmury i deszcz bo tak wygląda zima na tej wyspie. Na plaży dokuczliwe są także silne wiatry. Aczkolwiek mamy nadzieję, że Ciebie ominą te niedogodności i trzymamy kciuki za udany wyjazd ;)
julka2 18:06 | 13.02.2013
Ja na Fuercie byłam 2 lata temu w styczniu i wiało . Temperatura powietrza 23-25 stopni a odczuwalna 17 . Padało i należy nastawić się raczej na długi rękaw. Bardzo dobre jedzenie i wspominam bardzo dobrze ponieważ wypoczęłam. Krajobraz nie urzeka ale to bardzo subiektywne . Czy warto? Warto wyrobić sobie własne zdanie. Pozdrwaiam