/ / HISZPANIA > PROM z FUERTEVENTURY na TENERYFE > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

PROM z FUERTEVENTURY na TENERYFE

kategoria podróże po świecie

gaba dołączył
28.10.2008

gaba 18:30 | 30.10.2008

Witam, wybieram się w połowie listopada na Fuerteventurę. Po tygodniu chciałabym przemieścić się na Teneryfę. Nie wiem jednak jakie są połączenia promowe między tymi wyspami, a od tego muszę uzależnić rezerwacje noclegów. BARDZO PROSZĘ O POMOC.

jeffrey dołączył
02.11.2008

jeffrey 15:52 | 02.11.2008

http://mk-studio.nazwa.pl/chodnik/armas.jpg

gaba dołączył
28.10.2008

gaba 19:08 | 02.11.2008

Serdeczne dzięki. Pozdrawiam.

gaba dołączył
28.10.2008

gaba 11:23 | 06.12.2008

byłam, wróciłam i dla ewentualnych zainteresowanych postanowiłam zamieścić tu wskazówkę. Otóż promy pomimo posiadanych ulotek z rozkładem rejsów, pływają jak chcą. To znaczy, że bardzo wiele z zamieszczonych rejsów jest zawieszonych lub nieaktualnych. Nie ma żadnej pewności - w szczególności w firmie Fred Olsen. Jeżeli rejs z Fuerty na Tene. się odbywa - to podobno trwa 9 godzin. Można płynąć z przesiadką na Gran Canarii ale wtedy trzeba tam przespać 1 nocleg. My wybraliśmy samolot. 60 EUR od osoby, a lot trwa niecałe pół godziny. Samolot komfortowy z rozkładanymi siedzeniami. Wszystkim zainteresowanym radzę zasięgać języka w lokalnych biurach turystycznych (nie mylić z punktem informacyjnym na lotnisku na Fuercie (w Puerto Rosario b. miły Pan rozdaje nieaktualne rozkłady rejsów). Biura podzwonią, posprawdzają co trzeba i zarezerwują miejsce.

gaba dołączył
28.10.2008

gaba 11:36 | 06.12.2008

zapomniałam dodać: http://www.islasnet.com/

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2024 Globtroter.pl