Forum dyskusyjne
Teneryfa - Puerto de la Cruz - Interpalace
kategoria podróże po świecie
kraj Hiszpania
ziolkowski.przemyslaw 21:52 | 26.03.2010
WitajcieWybieramy sie 1 października 2010 roku na 2 tygodnie do Puerto de la Cruz. Hotel Interpalace wybralismy tanszy bo niechodziło nam o super jakoś. Chciałem sie dowiedziec jakie są koszta wynajęcia samochodu, czy trzeba miec do tego kartę kredytową, czy kupując bilet do loro parqu i siam park,w tej cenie jest bezpłatna podróż do siam parku.? jakie miejscowości , atrakcje itp warto zwiedzić. i jaka jest komunikacja miejska?czy np. z costa adeje do puerto de la cruz mozna jechać busem i do jakiej godziny są kursy.
Tulipan016 07:47 | 27.03.2010
Witaj,ja jade na Teneryfe juz 11 kwietnia, takze jesli dostalbys wczesniej od kogos cenne informacje to bylabym wdzieczna o przeslanie ich rowniez do mnie. Ja nie mam karty kredytowej a zamierzam wypozyczyc samochod :)
pozdr
canalia101 09:33 | 29.03.2010
Witam .Teneryfa ma do zaoferowania bardzo duzo atrakcji.W costa Adeje-wodny park i nowo otwarty SIAM PARK-najwiekszy w europie wodny raj,Poza tym jest przepiekne BARRANCO INFIERNO-wawoz udostepniony dla turystow.W GUIMAR sa piramidy podobne do piramid w MEXYKU-polecam!!!SANTA CRUZ -stolica wyspy z plaza LAS TERESITAS.DOLINA OROTAWY;GORY ANAGA.Oczywiscie LORO PARK-z poludnia wyspy kursuja bezplatne autobusy do LORO-teraz napewno bedzie stale polaczenie miedzy LORO a SIAM parkiem -obie atrakcje sa w lasnoscia jednej osoby.Na polnocy wyspy trzeba zobaczyc GARACHICO,ICOD ;wulkan TEIDE z jego stara caldera.Oczywiscie nie mozna zapomniec o WAWOZIE MASCA .W gorach TENO tarasy widokowe i PUNTO TENO.Godne polecenia sa CLIFY LOS GIGANTES -ogladane z pokladu lodziz dodatkowa atrakcja -ogladanie wielorybow i delfinow zyjacych na wolnosci.Pogoda na wyspie w okresie w ktorym bedziesz nie powinna platac niespodzianek.Poludnie zawsze jest sloneczne z temperaturami powyzej 20 stopni.Opalanie i kapiel w oceanie masz jak w banku.Na szczycie wulkanu moze byc nawet bardzo chlodno .Na polnocy wyspy jest duzo chlodniej niz na poludniu ,w LA LAGUNIE mozna spodziewac sie deszczu i zachmurzenia.
Do Loro i Siam Parku jezdza codziennie darmowe autokary prawie z pod kazdego hotelu.Kursy odbywaja sie wahadlowo .
Samochod mozna wynajac bez karty kredytowej placac gotowka.
Najtaniej jest wynajac samochod z firmy ORCAR.
Wiecej informacji na watku o Teneryfie.
Pozdrawiam.
canalia101 09:38 | 29.03.2010
http://www.turismodecanarias.com/wyspy-kanaryjskie-hiszpania/strona-internetowa/index.htmlCiekawa stronka o Wyspach kanaryjskich.
canalia101 09:49 | 29.03.2010
Jeszcze namiary na firme ORCAR:Tel.lotnisko poludniowe- 00 34 922 392 216
tel.lotnisko polnocne - 00 34 922 262 202
Rezerwacja przez internet - reservas@orcarcanarias.com
Strona internetowa - www.orcarcanarias.com
Po rezerwacji przez internet samochod mozna juz odebrac na lotnisku ,lub pod hotelem.
vise 21:35 | 26.06.2010
ORCAR dobra firma za tydzen placiłem 105 Euro Seat Ibiza. Na połnocy wyspy w górach uważaj ??? częściowo oblodzone i wąskie drogi . W Puerto jest plaża z bardzo wielkimi falami ok. 5--10 m. które wciągają szybko pływaka do oceanu a dno jest troche szutrowe i o efekt urazu nietrudno, jest tam też bar za 4-6 Euro można konsumować do woli
gifam 08:48 | 11.08.2010
Witam a my z żoną wybieramy się do tego hotelu 17 września, czy ktoś tam był. Ciekaw jestem opinii. Czytałem niemieckie opinie były różne.
vise 22:47 | 14.08.2010
Nie przejmuj sie niemcami ,ostatnio wracali z nami przez QATAR tak samo też są na wyspach. Canarii, a turysta zawsze sie liczy u miejscowych a widziałem tez naszych jak potajemnie wynosili jedzenie z hotelowej restauracji, co ciekawe pracujaca tam polka grzecznie prosiła o konsumcje na miejscu
pszczolka2004 15:30 | 15.08.2010
Witam, jeśli mogę coś zasugerować to kupno przewodnika http://www.discoveryplanet.pl/Mapa_Teneryfa_Rough_Guide_Tenerife_Map_1843532344-840.html naprawdę znajdziecie tam informacje praktyczne i przepiekne zdjecia.Życzę miłego wyjazdu;)