Forum dyskusyjne
Alicante
kategoria podróże po świecie
kraj Hiszpania
pspat 13:24 | 15.11.2015
Witam,Wybieram się za dwa tygodnie do Alicante na 4 dni.
Co polecicie do zobaczenia, oprócz oczywistych zabytków z przewodników? Szukam "wyjątkowych" ciekawych knajpek, uliczek, może jakieś miejsce poza Alicante?
Dziękuje,
Patrycja
ayska 13:58 | 24.11.2015
Hej! Mój brat mieszkał przez jakiś czas i zadawałam mu podobne pytania, ale prócz wycieczki do Walencji zawsze powtarzał ze mam wsiąść na rower miejski i pojeździć bo poza tymi "oczywistościami" musżę po prostu zobaczyć WSZYSTKO ;) Sposób sprawdzony faktycznie jak coś mi wpadło w oko to po prostu się zatrzymywaliśmy :) Cztery dni to mało ale w sumie i tak na leżakowanie nie ma zbytnio warunków ;) Udanej wycieczki!
martinez027 16:58 | 24.11.2015
podstawa to ten zamek nad miastem--i tu nie chodzi o sam zabytek tylko o widok jaki sie z niego roztacza--potem długo,długo niema nic ciekawego....Jak zobaczycie Alicante(1 dzien wystarczy)to najlepiej wypozyczyć samochód i pojezdzić po okolicach(czyli do 200km)--zawsze coś sie znajdzie wg.uznania...
H&G 18:05 | 27.08.2016
Z Alicante łatwo dojechać autobusem ze stacji głównej, która znajduje się kilka kroków od centrum do miasteczek takich jak Altea czy Elche/Elx (2.25euro w jedna stronę). W Altei po zwiedzaniu uroczego starego miasta można posiedzieć na plaży. W Alicante trzeba koniecznie wstąpić do De Tablas, gdzie obsługa pilnuje aby nie zabrakło ci piwa i co chwile serwuje tapasy na tacy więc jeżeli nie znasz kuchni hiszpańskiej to widzisz co zamawiasz zamiast wybierać w ciemno z menu.http://beenandseen.blogspot.co.uk/2016/08/alicante-spain.html
http://beenandseen.blogspot.co.uk/2016/08/costa-blanca-spain.html