Forum dyskusyjne
HISZPANIA - Alicante
kategoria podróże po świecie
kraj Hiszpania
aaaadi 23:53 | 11.08.2009
Witam,Na poczatku wrzesnia wybieram sie do Alicante, czy ma ktos moze namiary na jakies ciekawe pola campingowe? Rowniez mile widziane sa informacje o miejscach ktore warto zobaczyc zarowno w samym Alicante jak i w okolicy.
ronin763 16:32 | 12.08.2009
Witam,na costa blanca warto odwiedzic:Benidorm,Denia, Moraira, Altea/Albir, Calpe,La Manga no i Valencia(podczas zwiedzania na pewno znajdziesz wiele innych ),we wrzesniu powinno juz byc troche taniej,na pola campingowe niestety nie mam.Polecam program google earth mozna sobie pozwiedzac virtualnie;-)
Promyczek 21:27 | 12.08.2009
a moge wiedziec ile kosztowaly bilety lotnicze?
martinez027 14:36 | 13.08.2009
Niewiem jak pola-czy sa wogole ,bo tam sa tanie hotele--moze nei samo alicante ale jak sie ma woz to roznicy nierobi---w samym alicante KONIECZNIE wejdzcie na wzgorze na zamek--super punkt widokowy(chyba za free-niepamietam dokladnie),pozatym miasto jak miasto,mozecie sie wybrac do murcii--tam jest dosc ladna katedra,valencia to juz kawalek drogi jest....w sumie hiszpania jakos niezapiera dechu w piersiach--z miast to napewno barcelona to nr1 i potem dlugo,dlugo nic...a widoki napiekniejsze na wyspach kanaryjskich--ale to "nie po drodze":)
aaaadi 17:43 | 21.08.2009
Nocleg znaleziony wszystko juz zoeganizowane teraz tylko jechac i zwiedzac. Plany troche sie zmienily z tego Costa Blanca to za duzo nie zobacze tydzien siedze w Punta Prima obok Torrevieji przez ten czas mam nadzieje ze odwiedze Torravieje, Alicante, Murcie i Cartagene jezeli ktos zna jakies godne polecanie miejsca w tych okolicach to czekam na info. Nastepnie jedziemy samochodem docelowo do Malagi przy okazji zajedziemy do Granady a pozniej Gibraltar i tutaj tak samo mam nadzieje ze podanie jakies miejsca godne polecanie na ten trasie.
kazetka 08:54 | 22.08.2009
Wlasnie jestem w Murcii gdzie jest goraco jak w piekle, kolo 36-38 stopni. Na zobaczenie katedry i kilku ladnych uliczek starczy Ci kilka godzin. Niestety pozostalosci arabskie w postaci pieknego wejscia do Opery mozna podziwiac tylko w przewdonikach bo obecnie trwa remont.
martuszka 20:42 | 22.08.2009
Cześć!Polecam Elche, gdzie jest największy w Europie gaj palmowy, i świeżutko co zrobione daktyle, mniam!
Ronda- miasteczko położone po obu stronach przepaści połączone pięknym mostem.
Z plaż Cabo de Gata nieopodal Almerii, bardziej kameralnie.
Jesli chodzi o flamenco, to jego serce bije w Jerez de la Frontera..
Ja bym zamiast Gibraltaru odbila z Malagi na Rondę wlasnie i zahaczyla o Sevillę, ktora na prawde warto zobaczyc.
Udanych wakacji!
tokida 16:05 | 04.08.2010
Alicante to obecnie najbardziej dostępne dla Polaków hiszpańskie miasto. Nie jest rzecz jasna tak efektowne i spektakularne jak Walencja czy Barcelona, ale w ciągu kilku dniowego urlopu nie sposób się nudzić.Właśnie skończyłem pracę nad informatorem turystycznym po polsku, który chcę umieścić w alicantyjskich hotelach i biurach informacji turystycznej. Mam nadzieję, że pomysł wypali bo żadnych polskich materiałów tu nie ma i nigdy nie było.
Tymczasem zapraszam do naszej knajpki na krewetki, sałatki, tapas i naleśniki. Namiary są tutaj: www.millagos.zafriko.pl
xKamilax 00:12 | 13.03.2013
Trzeba wyszukać sobie ciekawych ofert i promocji sporo tego na internecie ;-) ja też zamierzam się tam wybrać w lipcu więc dla siebie już coś znalazłam ciekawego ;-) http://www.pansamolocik.pl/loty/PL/ALC/tanie-loty-do-alicante.html
mela.kwiat02 09:45 | 10.12.2014
Ciekawe info na temat Alicante można znaleźć na www.alicante.com.pl Jest tam kilka fajnych artykułów opisujących to miejsce :) Podobno ciągle jest tam słoneczna pogoda :)