Forum dyskusyjne
wakacje
kategoria podróże po świecie
kraj Hiszpania
marlena_95 10:18 | 22.03.2017
Witam, Wraz z chłopakiem chcemy wybrać się na wycieczkę końcem kwietnia do Loret de Mar.. wycieczki chcemy poszukać na stronie on the Beach, tylko nie bardzo wiemy jak to wszystko wygląda, czy ceny są zawsze za 2 osoby za hotel, samolot itd.? jak ogólnie wygląda ta wycieczka , czy z lotniska jest odrazu podstawiony jakiś bus do hotelu i z powrotem?? i jeśli wykupujemy all inclusive to czy wszystkie jedzenie picie w hotelu jest darmowe? oraz ile mniej więcej pieniędzy trzeba zarbać na około tydzień czasu??
[fb] Roxana Plucińska 18:51 | 25.03.2017
all inclusive jest darmowe jedzenie, picie, drinki, nie wiem czy czasem nie jest obiadokolacja musicie się dowiedzieć. Swoją drogą, jak kupujecie wycieczkę, wybieracie się do obcego kraju wykupcie sobie dodatkowe ubezpieczenie turystyczne https://bm.pl/#!/ubezpieczenia/ubezpieczenie-turystyczne , mówię poważnie, bo czasem jest tak że zmiana klimatu nie służy, biegunka, wymioty, osłabienie, trzeba lekarza, trzeba wracać, takie ubezpieczenie w takich chwilach jest jak zbawienie.
żeglarz 21:28 | 25.03.2017
Nie kupujcie wakacji w firmie, która nie udzieli Wam informacji co zawiera wykupiona przez Was usługa! Podpisując umowe musicie wiedzieć za co płacicie. Zwróćcie uwagę na przewoźnika obsługującego lot, niektóre "tanie" firmy organizują przeloty Ryanairem itp i później okazuje się, że w cenie nie ma bagażu, który dodatkowo kosztuje tyle ile pół wycieczki! Ubezpieczenie kosztów leczenia itd też powinno być w cenie wycieczki "all inclusive". Poczytajcie w internecie opinie o firmie.Marek
usunięty/nieznany 18:03 | 26.03.2017
Po pierwsze bardzo poważnie podejdźcie do ubezpieczenia. Po drugie, zdecydowanie ja (jeśli macie środki) decydowałabym się na all inclusive - jest potem po prostu mniej biegania, a więcej czasu na odpoczywanie. :)
tompltom 00:31 | 27.03.2017
Ja jak wykupowałem wycieczkę za pośrednictwem topdeals4travel.com to wszystko miałem wyjasnione co i jak jest opłacone i wygląda. Fakt, że sam o to zapytałem ale nie było problemu z objaśnieniem. Także może zadzowńcie albo napiszcie maila do nich. Powinni wyjaśnić co i jak.
Jacky 20:49 | 27.03.2017
HEJ.Podzielam opinie zawartą przez Żeglarza.
Jeśli wykupujecie coś przez biuro i nie wiecie na czym stoicie to można się
na miejscu mocno rozczarować albo wcale nie wyjechać.
Nie wiem czy macie już jakieś doświadczenie w podróżowaniu ale polecałbym jechać samemu.
Lot do Barcelony (lotnisko El Prat) Stąd są bezpośrednie autokary do Lloret de Mar.
Przez booking. com zarezerwujcie pobyt w hotelu z wyżywieniem (nie opłaca się żadne al linclusive) i odpoczywajcie. Pełno tu sklepów z trunkami, marketów, pizzerii i barów tapas.
Byłem rok temu tutaj tydzień, było extra - cudowne miejsce.
Pozdr