Forum dyskusyjne
Barcelona
kategoria podróże po świecie
kraj Hiszpania
Zibi_13 09:43 | 06.07.2016
Wybieram się na trzy dni do Barcelony. Proszę o poradę jak sensownie wykorzystać pobyt - co zwiedzać, co i gdzie jeść, jak się przemieszczać, jakieś fajne miejsca.... Dziękuję
[konto usuniete] 10:08 | 06.07.2016
To zależy, co Cię interesuje, czy robisz zdjęcia, itp. Np. czy lubisz muzea, czy raczej plenerowo. Koniecznie Gaudi - Sagrada Familia, Casa Mila, Casa Batllo, Pałac Guell, Park Guell (ten ostatni najlepiej 2x, przed południem i koło wieczora, dla widoków). Plus dzielnica gotycka, las Ramblas, wzgórze Montjuic, ze spacerem po ogrodzie botanicznym. Jeździsz metrem i chodzisz pieszo. Na Montjuic można kolejką linową. Do tego spacer po Starym porcie i Porcie Olimpijskim w Barcelonecie. Trzy dni to na Barcelonę to niewiele. Koniecznie kup bilety do atrakcji Gaudiego przez internet - unikniesz dłuuuuugich kolejek i zapłacisz mniej.
Zibi_13 21:01 | 06.07.2016
Dzięki za informacje, ale jak to bywa prosiłbym o jeszcze.Czy możesz pogrupować atrakcje tak na trzy dni.
Jeden dzień - coś tam,
Drugi dzień - ...
Trzeci dzień - .....
Nie wiem ile czasu mam na coś przeznaczyć, uniknę także miotania się po całej Barcelonie. Zdjęcia nie są priorytetem, bardziej plenerowo, choć nie wykluczam np muzeum Picassa
[konto usuniete] 21:31 | 06.07.2016
Można zaplanować różnie. Np.:Jeden dzień Barri Gòtic + Las Ramblas i Pałac Guell, bo jest po drodze + Muzeum Picassa i Santa Maria del Mar, jeśli czytałeś powieść Falconesa.
2 dzień - tylko Gaudi (2 domy + SF + park Guell).
3 dzień Port Olimpijski+Stary Port+ Montjuic.
Chyba, że jesteś fanem Barca, to jeszcze zechcesz podjechać na Camp Nou...
diakon 22:02 | 19.03.2018
zibi szukasz dalej informacji ? ja wrocilem w styczniu z BCN bylem na 4 dni na wlasna reke .
Zibi_13 07:48 | 07.07.2016
Dziękuję za pomoc, już dalej sobie poradzę.Dolny link "Niestety strona szukana przez Ciebie w tym blogu nie istnieje."
ale górny "to jest to"
Zibi_13 16:02 | 20.03.2018
Informacje potrzebowałem dwa lata temu, trochę się spóźniłeś
bry 09:25 | 07.07.2016
Nie na za co. No coś się źle wkleilo ale na pewno sobie poradzisz.:)
[konto usuniete] 10:43 | 07.07.2016
Zatem miłego wyjazdu. Barcelona jest urocza. Jeśli będziesz mieć ochotę, daj znać, jak się udało.
diakon 21:46 | 20.03.2018
ha sorki zibi zakrecilem sie i zapomnialem spojzec na date :)
Zibi_13 06:28 | 28.10.2016
No więc byłem... zrealizowałem Twój program - zresztą trudno inaczej. Dodatkowo zaliczyłem kąpiel w morzu. Santa Maria del Mar widziałem - mieszkałem zresztą 5 minut drogi . Do Picassa była dłuuga kolejka chętnych, a ja chyba nie jestem szczególnym jego wielbicielem. Może następnym razem.Teraz Neapol - Pompeje, Wezuwiusz, promem do Sorento i autobusem do Amalfi. Taki mam plan do wypełnienia szczegółami. Jeśli byłaś to proszę o sugestie.
Zibi_13 08:07 | 29.10.2016
Tak przy okazji link jak wyjechać z lotniskahttp://www.aeropuertobarcelona-elprat.com/ingl/metro-to-barcelona-airport-L9sud.htm
Zibi_13 19:15 | 29.10.2016
Jeszcze raz bo nie działahttp://www.aeropuertobarcelona-elprat.com/ingl/accesos_aeropuerto_tren4010.htm#horariotrenes
i metro
http://www.barcelonas.com/barcelona-metro.html#gallery[pageGallery]/1/
iglawpodrozy 03:00 | 16.03.2018
hej, zapraszam na mojego bloga w poszukiwaniu inspiracji na pobyt, http://iglawpodrozy.com/posts/show/barcelona-naszymi-oczami-czyli-weekend-w-barcelonie.htmlpozdrawiam Marta