Forum dyskusyjne
Włochy południowe - tanie noclegi
kategoria podróże po świecie
kraj Włochy
Amaranta 19:14 | 20.03.2009
Witam,Poszukuję informacji na temat tanich noclegów w południowych Włoszech - Kalabria, Basiticata, Apulia. Co polecacie zobaczyć?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
atomicka 12:42 | 08.05.2010
witaj,proponuję skorzystać z oferty pól namiotowych. Są godziwej jakości i o wiele tańsze od BB czy hoteli. W Apuglii koniecznie trzeba zajrzeć do Alberobello-urocze miejsce zabudowane trullami, półwysep Gargano- Vieste słiczne miasto nad Adriatykiem, przepiękne jeskinie Grotta di Castellana. W Basilicacie koniecznie Matera, ciekawe miasto Melfi wśród suchych i badzo pustych gór, Metaponto- mieściła się tam słynna szkoła Pitagorejczyków, w Kampanii: costiera Amalfiana- moim zdaniem najpiękniejsze wybrzeże, zwłaszcza widoki z Ravello oraz koniecznie Paestum (dawna Posejdonia) doskonale zachowane świątynie greckie w porządku doryckim- najlepiej zachowane na całym terenie dawnej wielkiej Grecij obejmującym Grecję Turcję i Sycylię, no i oczywiście Herkulanum i Pompeje. W Kalabrii przepiękne wybrzeże, właściwie wszędzie....
Na przełomie czerwca i lipca planuję z rodzinką objazdówkę pt. Włochy antyczne: zaczynamy nad jeziorem Garda i pędzimy na południe by po objechaniu buta wrócić przez Ravennę do Wenecji a stamtąd do domu. To już mój kolejny wyjazd w tamte strony. POLECAM
Torino 19:08 | 10.06.2018
>Witam,>Poszukuję informacji na temat tanich noclegów w południowych Włoszech - Kalabria,
>Basiticata, Apulia. Co polecacie zobaczyć?
>Z góry dziękuję i pozdrawiam
Moge polecic prywatny apartament w spokojnym i bezpiecznym miejscu z darmowym parkowaniem, gdzie i ja sam wynajmuje jak tam jestem. Okolica tania jesli chodzi o knajpki i barya i cena samego noclegu na poziomie aceny hostalu. Apartament polozony w gòrach w poblizu miasta Salerno. Apulia ostatnio nie jest bezpieczna, ze wzgledu na czeste wstrzasy i trzesienia ziemi. Nie wiem jak sie skomunikowac z osobami chetnymi prosze przeslac sms i podac adres poczty na 00392408072980
Lolanthe 23:16 | 10.06.2018
Możesz napisać mi o tym prywatnym apartamencie w pobliżu miasta Salerno?
Torino 09:45 | 12.06.2018
>>Możesz napisać mi o tym prywatnym apartamencie w pobliżu miasta Salerno?
>
Z checia Ci napisze, ale nie wiem jak sie skomunikowac z Toba bowiem nie wiem czy moge podac Ci tutaj adres mojej poczty. Z drugiej strony o ile sprawa by interesowala musialbym skontaktowac sie z wlascicielem, bo ja wyjezdzam juz na dluzszy okres za granice. Apartament jest pieknie polozony w gorach wsròd zieleni sròdziemnomorskiej wsròd palm i kwiatòw, w poblizu bary i tanie pizzerie a jedzenie swieze i dobre, miejsce spokojne i ekskluzywne. Niewielki dom, wzglednie nowy zbudowany wg kryteriow antysejsmicznych , dojazd autobusem do Salerno za 1,10 cent, autobus zostawia przy dworcu kolejowym w Salerno lub na starym miescie badz przy bezplatnej nowootwartej plazy. Wlasciciele mòwia w paru jezykach w tym po polsku, moga zorganizowac przewodnika po niskiej cenie, parkowanie pod domem bezpieczne i darmowe. W miescie jest tez basen miejski za oplata, ale jak podalem plaza bezplatna nowa , kameralna z parkietem i natryskami bezplatnymi. Jesli sprawa interesuje bardzo prosze o wyslanie sms z dopiskiem mieszkanie w Salerno na telefon 00393408072980, skontaktuje sie , pozdrawiam
Torino 18:26 | 12.06.2018
>>Witam,>>Poszukuję informacji na temat tanich noclegów w południowych Włoszech - Kalabria,
>>Basiticata, Apulia. Co polecacie zobaczyć?
>>Z góry dziękuję i pozdrawiam
>
>Moge polecic prywatny apartament w spokojnym i bezpiecznym miejscu z darmowym
>parkowaniem, gdzie i ja sam wynajmuje jak tam jestem. Okolica tania jesli chodzi o
>knajpki i barya i cena samego noclegu na poziomie aceny hostalu. Apartament polozony
>w gòrach w poblizu miasta Salerno. Apulia ostatnio nie jest bezpieczna, ze
>wzgledu na czeste wstrzasy i trzesienia ziemi. Nie wiem jak sie skomunikowac z
>osobami chetnymi prosze przeslac sms i podac adres poczty na 00392408072980 Zauwazylem wiec koreguje blad 00393408072980 przepraszam , przy okazji czytalem na temat cen jedzenia w Rzymie np lody czy kawa, ceny pochodza sprzed ponad 10 lat, dodaje, ze u nas na poludniu dotychczas placi sie o wiele mniej od cen podanych.
Torino 16:22 | 09.12.2018
>>Witam,>>Poszukuję informacji na temat tanich noclegów w południowych Włoszech - Kalabria,
>>Basiticata, Apulia. Co polecacie zobaczyć?
>>Z góry dziękuję i pozdrawiam
>
>Moge polecic prywatny apartament w spokojnym i bezpiecznym miejscu z darmowym
>parkowaniem, gdzie i ja sam wynajmuje jak tam jestem. Okolica tania jesli chodzi o
>knajpki i barya i cena samego noclegu na poziomie aceny hostalu. Apartament polozony
>w gòrach w poblizu miasta Salerno. Apulia ostatnio nie jest bezpieczna, ze
>wzgledu na czeste wstrzasy i trzesienia ziemi. Nie wiem jak sie skomunikowac z
>osobami chetnymi prosze przeslac sms i podac adres poczty na 00392408072980
Koryguje blad numer telefonu 00393408072980