/ / WłOCHY > Włochy na własną rękę > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Włochy na własną rękę

kategoria podróże po świecie

kraj Włochy

mickin dołączył
18.11.2007

mickin 23:29 | 18.01.2011

Cześć . znów pytam o to co w tamtym roku bo nie doszło do skutku.

Planuje w wakacje lecieć do Włoch na 2 tyg. i w tym czasie chciałbym na własną rękę zwiedzić wiele miejsc. Zastanawiam się nad pociągami we Włoszech ?? Czy ktoś z Was ma doświadczenia w tym temacie ? No i jeszcze jedno czy znacie jakieś adresy noclegów w Pizie,Neapolu, czy Rzymie żeby było dobrze i tanio ,A może ktoś ma pomysł jak zwiedzić Włochy w ciągu 10-12 dni wraz z Toskanią ??

marcyl dołączył
04.08.2010

marcyl 15:33 | 19.01.2011

Ja robiłem włochy w 2 tygodnie ale samochodem- o Lago di Garda przez Rzym, Neapol, na Sycylię i w drodze powrotnej Wenecję - trochę kilometrów ale warto było

Promyczek dołączył
11.01.2009

Promyczek 17:04 | 19.01.2011

czy nocleg za 80 euro przy pl swietego Piotra za dwie osoby jest dla Ciebie ok? jesli tak mam namiary

Bo1 dołączył
30.06.2007

Bo1 17:53 | 19.01.2011

Włochy mają doskonałe połączenia kolejowe...z kalkulacji podróż pociągiem wychodzi najtaniej. Podróżowałyśmy też stopem...ale dotyczy to Calabrii i regionów górskich, gdzie czesto jakiś autobus jest raz na dzień...lub raz na kilka dni, więc miejscowych ta forma nie dziwi - często sami zatrzymują się pytając gdzie podwieżć - nie polecałabym jednak tego w płn Włoszech. W wakacje będzie sezon, więc ceny pójdą w górę - jakimś wyjściem są pola namiotowe, campingi (zazwyczaj mają też kilka pokoi)

Kowalicho dołączył
28.01.2011

Kowalicho 16:18 | 28.01.2011

Witam, byłem niedawno z żoną i dzieciakami w Rzymie, coś niesamowitego ! Największe wrażenie zrobiło na nas Koloseum no i oczywiście Watykan. Znaleźliśmy świetny duży apartament w samym centrum, namiary na dziewczynę która to organizuje: olaressa@hotmail.com, tel. włoski: (jest Polką) +393486621941. Naprawdę polecam! Niezapomniane przeżycia, musimy tam wrócić!

mickin dołączył
18.11.2007

mickin 22:56 | 28.01.2011

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.
Mam nadzieję,że w tym roku uda mi się zorganizować ten wyjazd.

Torino dołączył
22.03.2017

Torino 16:52 | 12.06.2019

>Włochy mają doskonałe połączenia kolejowe...z kalkulacji podróż pociągiem wychodzi
>najtaniej. Podróżowałyśmy też stopem...ale dotyczy to Calabrii i regionów górskich,
>gdzie czesto jakiś autobus jest raz na dzień...lub raz na kilka dni, więc miejscowych
>ta forma nie dziwi - często sami zatrzymują się pytając gdzie podwieżć - nie
>polecałabym jednak tego w płn Włoszech. W wakacje będzie sezon, więc ceny pójdą w
>górę - jakimś wyjściem są pola namiotowe, campingi (zazwyczaj mają też kilka pokoi)

Absolutie nie tak, kolej we Wloszech o ile nie jest regionalna wychodzi bardzo drogo, obecnie tylko autobusami low cost oplaca sie jezdzic co do noclegow to ja sam wynajmuje na poludniu Wloch w okolicach Pompejow i niedaleko wybrzeza Amalfi, ale w okresie lata wlasciciel pobiera oplate tylko troche wyzsza za i tak niskie noclegi, nie jest to wiec regula, a dotyczy miejsc polozonych bezposrednio nad morzem, ceny pozywienia sa zawsze takie same. Wrazie pytan sluze rada, odradzam auto-stop we Wloszech istnieje blabla -car, ale autobusem low cost wyniesie taniej.

Taki dołączył
17.07.2011

Taki 15:14 | 17.07.2011

Czy to jeszcze aktualne?Jeżeli tak,to proszę o kontakt.Najmniej wiem o Neapolu.Wybieram się tam dopiero w końcu października.Mój adres tadeuszkicnski@gmail.com Pozdrowienia

mickin dołączył
18.11.2007

mickin 13:45 | 21.07.2011

Witam niestety moje plany związane z Włochami legły w gruzach.

ewciad4@o2.pl dołączył
19.07.2011

ewciad4@o2.pl 16:56 | 19.07.2011

Szukam osoby, która chciałaby dołączyć do wyprawy rowerowej do Toskanii na 10-12 dni. Dojazd do Rzymu autokarem. Rowerem Rzym-Viareggio oczywiście przez najciekawsze miejsca i miasta Toskanii. Powrót autokarem. Termin 25 lipca-4 sierpnia albo 20 sierpnia-4 września. Kontakt: ewciad4@o2.pl

Dany dołączył
07.07.2019

Dany 22:31 | 07.07.2019

[Treść została poddana moderacji!]

bynio dołączył
05.09.2008

bynio 23:02 | 07.07.2019

Znowu szczał w dziesiątkę. Szacunek.

Torino dołączył
22.03.2017

Torino 10:06 | 13.07.2019

Znowu szczal w dziesiatke....tak napisane niestety znaczy co innego...

aniiaakow dołączył
24.06.2020

aniiaakow 10:34 | 24.06.2020

[Treść została poddana moderacji!]

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2024 Globtroter.pl