Forum dyskusyjne
Korea Japonia - październik 2009
kategoria podróże po świecie
kraj Japonia
marcin84 16:09 | 09.08.2009
W październiku wybieram się na ponad 3 tygodnie do Korei i Japonii. Wylatuję do Seulu 4 października i wracam z Osaki 27 (Finnair). Planuję spędzić ok tygodnia w Korei a resztę czasu w Japonii. Może ktoś chciałby przyłączyć się na całość albo na fragment wyjazdu? Plan wyprawy mniej więcej mam już ustalony ale jestem otwarty na propozycje :).
Harper 21:36 | 09.08.2009
Hej jak cenowo to sie rozklada?
kamil92rypin 23:02 | 09.08.2009
Witam!Czy podczas swojej wyprawy mogłabyś pozbierać kilka kapsli z Korei oraz Japonii? Zajmą one niewiele miejsca, a mi sprawią naprawdę dużą radość. Moje ulubione kapsle to piwne oraz Coca-cola. Pozdrawiam. oraz myślę, że nie będzie to dla Ciebie problem.
marcin84 00:29 | 10.08.2009
W sprawie kapsli:Postaram się nie zapomnieć :) Jak coś przywiozę to odezwę się po powrocie :)
marcin84 00:26 | 10.08.2009
Przelot - cena trochę się waha ale utrzymuje się w okolicy 2400-2500Przejazdy na miejscu - ok 1600 zł
1 nocleg - średnio 110 zł (w Korei mniej, w Japonii więcej)
jedzenie - 60 zł dziennie
Bilety wstępu - generalnie tanie (w porównaniu do innych wydatków), muzeów nie lubię :)
Całość, ze wszystkim, trochę ponad 8 tyś w wersji realistycznej, bez przesadnej oszczędności. Dałoby się zejść niżej kombinując z cs/hc, częściej śpiąc w salach "zbiorczych" i odrobinkę zaciskając pasa.