Forum dyskusyjne
LiLi28 21:49 | 04.09.2012
szczerze [b]ODRADZAM[/b] jakiekolwiek kontakty z tym biuremciężko jest się dodzwonić, na odpis na mail raczej nie liczcie
tak na prawdę nie zdążyłam nawet wyjechać z tym biurem na wakacjie a może i na szczęście
zarezerwowałam rejsy do chorwacji jeszcze w lutym
niestety nie miałam pojęcia ze w terminie ktory wybrałam bede musiała sie przeprowadzać
wiec zmuszona byłam zrezygnowac z wyjazdu
jesli chodzi o rezerwacje wycieczki i opłacenie kontakt szybki i oczywiscie jak najszybciej trzeba opłacic 30% ceny!!!! w ciągu 7 dni
[b]NA ZWROT ZALICZKI jak sie okazało NIE MOZNA LICZYC[/b]
mimo ze biuro ma ślicznie wysmarowany regulamin
i dodatkowo za rezygnacje na 34-28 dni przed wycieczką zabierają 25%zaliczki
a między 27 a 14 dni – do 50% póżniej to juz chyba 10%
zrezygnowałam z wycieczki na 29 dni przed wyjazdem
powinnam otrzymać zwrot zaliczki pomniejszony o 25%
[b]DO TEJ PORY juz po ponad miesiącu czekania i
MIMO MAILI, TELEFONOW BIURO TYLKO OSZUKUJE I MNIE ZBYWA
A ZWROTU PIENIEDZY DALEJ NIE MAM :([/b]
ponad tysiąc zł przepadł....a na drodze jakoś ciężko znaleźć takie pieniądze
[color=red][b]NIE KORZYSTAJCIE Z TEGO BIURA - ODRADZAM[/b][/color]
kazdemu moze zdarzyc sie taka sytuacja ze bedzie musiał zrezygnowac
i to jest skandal zebym teraz za 1000zł musiała chodzic na poicje i prokurature
[color=red][b]ta firma OSZUKUJE KLIENTÓW[/b][/color]
alisz 22:58 | 04.09.2012
Ja też ODRADZAM!!! Dwa lata temu miałam "przyjemność" korzystać z usług tego biura. Normalnie nie korzystam z biur podroży, ale zależało nam, żeby szybko i w miarę tanio dostać się na Bałkany a nie miałyśmy samochodu. Wykupiłyśmy z koleżankami przejazd na trasie Gdańsk-Czarnogóra i z powrotem. Wszystko było ok, dopóki nie wpłaciłyśmy pieniędzy. Trzeba je było oczywiście wpłacić jak najszybciej. No i zaczęło się...Na dzień przed wyjazdem dowiedziałyśmy się, że nasz autobus nie pojedzie z Gdańska. Musimy dojechać do Warszawy, Częstochowy albo Katowic. Jak próbowałyśmy się dodzwonić do biura i coś wyjaśnić to nikt nie odbierał. Nie mogłyśmy też nagrać wiadomości, bo skrzynka była przeładowana. Kiedy w końcu się dodzwoniłyśmy to powiedzieli nam, że musimy same dojechać - a oni potem zwrócą nam za bilety. Nikt nie pytał czy damy radę, czy zdążymy itp. - nasz problem.
W drodze powrotnej wyjazd z Czarnogóry opóźnił się o 15 GODZIN!!! Czekaliśmy na niego koczując pod pensjonatem. Wszyscy zostali już rano wymeldowani - wyjazd miał być około godziny 13.00, a pojechaliśmy dopiero ok. 3 rano.
W trakcie czekania na pytanie czy autobus pojedzie do Gdańska nikt nie był w stanie udzielić nam odpowiedzi. Usłyszałyśmy tylko, że "autokary z pewnością jadą w kierunku polskich miast" (cyt. rezydent biura). Ostatecznie dojechałyśmy tylko do Katowic - a stamtąd pociągiem na własny koszt do Gdańska. Na zwrot za bilety czekałyśmy około 2 miesiące - na bieżąco monitując sprawę. Bez telefonowania do biura (kilka razy w tygodniu, przez około 3 tyg.) pewnie nigdy nie dostałybyśmy żadnych pieniędzy.
BEZNADZIEJNE BIURO!!! Nie wiem, jakim cudem jeszcze istnieją, ale chyba właśnie dzięki takim akcjom. Nie odpuszczajcie im, bo będą dalej naciągać innych.
EiH 14:02 | 24.10.2012
Ostrzegam osoby planujące wyjazd z OIS. Podpisanie umowy i zaplata za imprezę nie oznacza wcale, że pojedziemy zgodnie z umową. Dwa lata temu udało nam się odzyskać pieniądze za brak wyżywienia.W tym roku, od dwóch miesięcy nie możemy odzyskać pieniędzy za transport na trasie Rzeszów-Katowice (270 zł).
Może biuro jest już bankrutem ?
Jadu 15:08 | 24.10.2012
% pobieranie zaliczki jest bezprawne, należy Ci się zwrotu lub dopłata w zależności od tego jakie biuro już poniosło koszty na przygotowanie tej imprezy.http://www.tur-info.pl/p/ak_id,35553,,klauzule_niedozwolone,uokik,turystyka,biura_podrozy,maciej_maraszewski.html
Zwroty są udzielane albo do paru dni od zgłoszenia rezygnacji , albo dopiero po odbyciu całej imprezy, Wtedy konkretnie wiadomo jakie były koszty Twojej anulacji.
Jadu 17:13 | 24.10.2012
przepraszam, źle napisałem, nie chodzi o % pobieranie zaliczki, ale o % przedziały zwrotów