/ / JAPONIA > Japonia- styczeń 2013 > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Japonia- styczeń 2013

kategoria podróże po świecie

kraj Japonia

Cajaz dołączył
09.11.2012

Cajaz 14:44 | 09.11.2012

Planuje 2-tyg. podróż do Japonii 21.01-1.02.2013.
Jeszcze nie posiadam biletu więc może ktoś wie o super promocjach.

Przewidywana trasa mojej podróży: Hiroszima- Kyoto- Osaka- Nara- Tokyo. To jest ogólny plan i może być modyfikowany. Zdecydowałam kupić Japan Rail Pass i podróżować shinkansenami.

Bardzo proszę o info dot. tanich noclegów (namiary na noclegi), miejsc wartych odwiedzenia i wszelkich praktycznych informacji. Jak wygląda podróżowanie shinkansenami, czy jest konieczna wcześniejsza rezerwacja, czy można bez. Jaka jest najkorzystniejsza opcja telefonicznej komunikacji z Polską.

A może ktoś wybiera się w tym terminie lub będzie przebywał w Japonii. Bratnia dusza w podróży mile widziana.

Iwona
ibatyk@yahoo.ca

kayuss dołączył
06.08.2005

kayuss 00:53 | 11.11.2012

Hej. Jazda shinkansenami to czysta frajda, a jezeli nie jezdzilas expresami po europie zachodniej to przezyjesz szok:) O ile nie ma wakacji/ferii to tylko idziesz do biura rezerwacji na stacji, mowisz gdzie chcesz jechac i jedziesz nie pozniej niz za pol h. Sprawdz loty aeroflotem czasami maja w zakladce dobre ofery na loty, ja tak mialem i lecialem za 1000zl:) Noclegi sa drogie i ciezko o cos taniego. Jezeli jedziesz sama to jakakolwiek strona z hostelami Cie urzadza, bo sa pokoje z wieloma lozkami i wychodzi 15-20e za lozko, ale jezeli jedziesz z kims, to juz roznicy miedzy dwojka w hotelu a hostelu nie ma specjalniej roznicy. My spalismy w sieci hoteli toyoko inn i srednio wychodzilo 50e za noc, a w hotelu i jest pralnia, pokoje naprawde czyste chociaz bardzo male, druga siecia jest chisun i tam ceny sa ciut nizsze. Na hotels.com czesto daja znizki 10% a jak sie zalogujesz to za 9 czy 10 noclegow masz 10/11 gratis. Korzystam tez z agoda.pl i booking.com a najlepiej sobie ceny porownac w hotelscombined.com. Jezeli chcesz mega obnizycz koszty to sprobuj na couchsurfingu albo jak ktos kiedys pisal, mozna sobie prywatny boks wynajac w kafejce internetowej i tam przekimac na fotelu:) Co do planu, to Osaka jest naprawde do pominiecia. Masz malo czasu, a to naprawde nic specjalnego. Hiroszima na jedna noc albo nawet przyjechac rano i pojechac wieczorem, za to naprawde warto pojechac na Miyajime, wyspe kolo Hiroszimy. To taki must see chociaz nie wiem jak to bedzie sie prezentowac zima. Tokyo to tez max 2 dni, takie jest moje zdanie bo Japonia poza granicami Tokyo jest o wiele ladniejsza. Ta stronka to kopalnia wiedzy o japonii www.japan-guide.com. Sa na niej przykladowe trasy i ranking rzeczy do zobaczenia, a na tej stronce masz rozklad pociagow hyperdia.com. Jezeli masz jakies pytania ro pisza na maila frackiewiczseb@gmail.com. Polecam tez sledzenie fly4free bo tam czasami sa newsy dotyczeca lotow/hoteli. pozdrawiam i zazdroszcze

kayuss dołączył
06.08.2005

kayuss 00:49 | 11.11.2012

Hej. Jazda shinkansenami to czysta frajda, a jezeli nie jezdzilas expresami po europie zachodniej to przezyjesz szok:) O ile nie ma wakacji/ferii to tylko idziesz do biura rezerwacji na stacji, mowisz gdzie chcesz jechac i jedziesz nie pozniej niz za pol h. Sprawdz loty aeroflotem czasami maja w zakladce dobre ofery na loty, ja tak mialem i lecialem za 1000zl:) Noclegi sa drogie i ciezko o cos taniego. Jezeli jedziesz sama to jakakolwiek strona z hostelami Cie urzadza, bo sa pokoje z wieloma lozkami i wychodzi 15-20e za lozko, ale jezeli jedziesz z kims, to juz roznicy miedzy dwojka w hotelu a hostelu nie ma specjalniej roznicy. My spalismy w sieci hoteli toyoko inn i srednio wychodzilo 50e za noc, a w hotelu i jest pralnia, pokoje naprawde czyste chociaz bardzo male, druga siecia jest chisun i tam ceny sa ciut nizsze. Na hotels.com czesto daja znizki 10% a jak sie zalogujesz to za 9 czy 10 noclegow masz 10/11 gratis. Korzystam tez z agoda.pl i booking.com a najlepiej sobie ceny porownac w hotelscombined.com. Jezeli chcesz mega obnizycz koszty to sprobuj na couchsurfingu albo jak ktos kiedys pisal, mozna sobie prywatny boks wynajac w kafejce internetowej i tam przekimac na fotelu:) Co do planu, to Osaka jest naprawde do pominiecia. Masz malo czasu, a to naprawde nic specjalnego. Hiroszima na jedna noc albo nawet przyjechac rano i pojechac wieczorem, za to naprawde warto pojechac na Miyajime, wyspe kolo Hiroszimy. To taki must see chociaz nie wiem jak to bedzie sie prezentowac zima. Tokyo to tez max 2 dni, takie jest moje zdanie bo Japonia poza granicami Tokyo jest o wiele ladniejsza. Ta stronka to kopalnia wiedzy o japonii www.japan-guide.com. Sa na niej przykladowe trasy i ranking rzeczy do zobaczenia, a na tej stronce masz rozklad pociagow hyperdia.com. Jezeli masz jakies pytania ro pisza na maila frackiewiczseb@gmail.com. Polecam tez sledzenie fly4free bo tam czasami sa newsy dotyczeca lotow/hoteli. pozdrawiam i zazdroszcze

kayuss dołączył
06.08.2005

kayuss 00:46 | 11.11.2012

Hej. Jazda shinkansenami to czysta frajda, a jezeli nie jezdzilas expresami po europie zachodniej to przezyjesz szok:) O ile nie ma wakacji/ferii to tylko idziesz do biura rezerwacji na stacji, mowisz gdzie chcesz jechac i jedziesz nie pozniej niz za pol h. Sprawdz loty aeroflotem czasami maja w zakladce dobre ofery na loty, ja tak mialem i lecialem za 1000zl:) Noclegi sa drogie i ciezko o cos taniego. Jezeli jedziesz sama to jakakolwiek strona z hostelami Cie urzadza, bo sa pokoje z wieloma lozkami i wychodzi 15-20e za lozko, ale jezeli jedziesz z kims, to juz roznicy miedzy dwojka w hotelu a hostelu nie ma specjalniej roznicy. My spalismy w sieci hoteli toyoko inn i srednio wychodzilo 50e za noc, a w hotelu i jest pralnia, pokoje naprawde czyste chociaz bardzo male, druga siecia jest chisun i tam ceny sa ciut nizsze. Na hotels.com czesto daja znizki 10% a jak sie zalogujesz to za 9 czy 10 noclegow masz 10/11 gratis. Korzystam tez z agoda.pl i booking.com a najlepiej sobie ceny porownac w hotelscombined.com. Jezeli chcesz mega obnizycz koszty to sprobuj na couchsurfingu albo jak ktos kiedys pisal, mozna sobie prywatny boks wynajac w kafejce internetowej i tam przekimac na fotelu:) Co do planu, to Osaka jest naprawde do pominiecia. Masz malo czasu, a to naprawde nic specjalnego. Hiroszima na jedna noc albo nawet przyjechac rano i pojechac wieczorem, za to naprawde warto pojechac na Miyajime, wyspe kolo Hiroszimy. To taki must see chociaz nie wiem jak to bedzie sie prezentowac zima. Tokyo to tez max 2 dni, takie jest moje zdanie bo to Japonia poza granicami jest o wiele ladniejsza. Ta stronka to kopalnia wiedzy o japonii www.japan-guide.com. Sa na niej przykladowe trasy i ranking rzeczy do zobaczenia, a na tej stronce masz rozklad pociagow hyperdia.com. Jezeli masz jakies pytania ro pisza na maila frackiewiczseb@gmail.com. Polecam tez sledzenie fly4free bo tam czasami sa newsy dotyczeca lotow/hoteli. pozdrawiam i zazdroszcze

KwasQ dołączył
31.12.2011

KwasQ 10:04 | 11.11.2012

Polecam hostel Anne. Jest to świetny hostel mający swój klimat. Odwiedza go również wielu terystów od którymi będziesz mógł dowiedzieć się wielu rzeczy.
Jeżeli chodzi o podróżowanie to jazda shinkansenami jest faktycznie frajdą ale masakrycznie drogą. Mozna ten wydatek zmniejszyć zakupując japanrailpass, czyli taki bilet tygodniowy na shinkansenseny.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl