Forum dyskusyjne
Alhambra
kategoria podróże po świecie
kraj Hiszpania
podróż 11:36 | 25.11.2012
Witajcie, może ktoś mi łaskawie napisać jak to jest z biletami wstępu do Alhambry. Jeśli kupię bilet przez internet kartą kredytową, to jak wygląda odbiór biletu na miejscu, ile zajmuje to czasu. O 10 rano planuje być w Grenadzie a bilet chcem kupić na 11. Ile czasu powinienem poświęcić na zwiedzenie Alhambry bez ogrodów.Pozdrawiam
radionx 15:56 | 26.11.2012
Na miejscu są automaty do odbioru i zakupu biletów (z wyglądu jak bankomat). Można w nich zakupić zarówno bilety bez rezerwacji (ale bez rezerwacji marne szanse na obejrzenie zimowego pałacu, czyli najważniejszej części), jak i rezerwacją. No i dobrze się nie pomylić i nie kupić jeszcze raz np. innych biletów, bo skasują cię i za nie i za rezerwację. Ja rezerwowałem bez części zimowej, bo nie było miejsc, a po dojechaniu do Al jednak były i kupiłem pełne bilety. Tamte chciałem anulowac w biurze obsługi, ale okazało się, że jest z tym tyle zabawy, że machnąłem ręką i zapłaciłem 2 razy (dobrze, że te bez zimowej o połowę tańsze). Im więcej czasu tym lepiej, mnie poszedł cały dzień ale z ogrodami. Ważne tylko, żeby pilnować godziny wejścia do pałacu zimowego, bo o innej nie wpuszczą i przepadnie. A reszta to już zależy od własnego tempa, ale jest co oglądać :)
magic 14:51 | 27.11.2012
Tak na marginesie - bylem tam kilka razy.Mimo ze ogolna teoria jest - biletow nie ma i polecana jest rezerwacja. Nigdy nie rezerwowalem - zawsze sie dostalem.
Wazne - tak jak poprzedni komentarz - najwazniejsze jest pilnowanie czasu wejscia (czasem trzeba bylo na to poczekac)
Pozdr,
-M.
podróż 11:14 | 28.11.2012
Dzięki za info.Możecie jeszcze napisać czy po zwiedzenie Pałacu Nasrydów mogę się wrócić do Alcazaby? Planowałem kupić bilet na 9.30, jak sądzicie nie jest to za wcześnie?
Pozdro