Forum dyskusyjne
Północ Japonii
kategoria podróże po świecie
kraj Japonia
Mambina 12:48 | 21.07.2013
Hejka,Wybieram się do Japonii w listopadzie :) tym razem chciałabym zwiedzić północ :) Może macie jakieś ciekawe miejsca które trzeba zobaczyć? czekam na wszystkie pomysły :) dzięki
Jumptravel_pl 15:34 | 23.07.2013
Nigdy nie byłem w Japonii i chętnie poczytam coś więcej na temat tego magicznego kraju,który fascynował mnie niemal od zawsze. Ile mniej więcej kosztuje taka podróż?
Mambina 16:18 | 23.07.2013
Hej najwieksze koszty to bilet do Tokyo w tej chwili na listoad ceny koło 2000-2500 pln + trzeba sie zaopatrzyć w JR Pass - bilet na pociągi na którym mozesz jezdzić do bólu i koszt na 14 dni to około 1600 PLN a reszta to mniej wiecej tak jak Europa Zachodnia ... :) ale polecam warto tam pojechać ja kilka lat temu zaliczyłam Kansai i uważam że super miejsce - zupełnie inne :)
[konto usuniete] 15:38 | 30.07.2013
Jak się przeczyta odnośnie cen w Tokio za ten bilet- to naprawde wydaje się to niemal astronomiczne... Chociaż jeśli juz jechać do Japonii to oczywiście zwiedzić jak najwięcej,to fakt:)
Mambina 16:06 | 30.07.2013
Tak faktycznie chociaz tak jak mowię nie jest tak wcale mega drogo ;) też mi sie tak wydawało jak jechalam tam za pierwszym razem :) Kraj warty zobaczenia :) a niestety na pociągi jestesmy skazani - nasze prawo jazdy nie jest tam uznawane i auta nie da sie wypożyczyć