Forum dyskusyjne
WIZA DO BIRMY
kategoria podróże po świecie
kraj Myanmar
nitkaska 00:14 | 16.08.2013
Lecimy w lutym do Birmy, do Rangun (przez Kanton). Czy na lotnisku w Rangun można wyrobić wizę, jeśli tak to jak to wygląda, ile czasu trwa, czy to ryzykowne i lepiej załtwić ją poprzez ambasadę w Berlinie kurierem?
rafox 09:32 | 17.08.2013
Hej,załatwiaj w ambasadzie, na lotnisku niczego nie załatwisz. Bez wizy najprawdopodobniej nie wpuszczą Was do samolotu.
nitkaska 23:06 | 18.08.2013
dzięki za info, miałam nadzieję, że jednak na lotnisku w Rangun się da:(. Ale ryzykować nie ma sensu!
[konto usuniete] 14:19 | 19.08.2013
dla mnie nie jest to takie oczywiste, ze na lotnisku nie zalatwisz, kiedys bylo exception na konkretne loty, w tym wlasnie te z Chin, mozna bylo w Rangunie dostac VOA. Warto sprawdzic u przewoznika. Z tym ze sprawdzac to warto blizej wylotu bo u nich to sie co chwile cos zmienia z tymi wizami
nitkaska 15:09 | 19.08.2013
dzięki, tak zrobimy, ale w sumie nie wiem czy nie lepiej mieć problem załatwiony przez tę ambasadę berlińską. Ty lecisz jakimi liniami? Wizę masz?
[konto usuniete] 20:50 | 19.08.2013
Nie mam jeszcze biletow, wizy zreszta tez bo chce sie tam wybrac dopiero w grudniu. Pewnie zrobie ja tak jak ostatnio, po drodze w Bangkoku lub innym sasiednim kraju (bo nie tylko Birma w planie tego wyjazdu). Bangkok jest najtanszy, ambasada dziala bez problemu i nie trzeba wysylac paszportu. Nie wiem jak teraz to wyglada z tym Berlinem ale kiedys chcieli zeby im wysylac razem z paszportem w kopercie kase na przesylke zwrotna...Turystyczna wiza na 28 dni jest wazna 3 miesiace od wystawienia wiec i tak nie mozna jej zrobic z duzym wyprzedzeniem.