Forum dyskusyjne
tokyo czy kyoto
kategoria podróże po świecie
kraj Japonia
evellin 00:42 | 27.01.2014
czescbede tylko cztery dni w japonii ktore miasto wybrac kyoto czy tokyo a moze jakies inne?
yosuku 14:32 | 27.01.2014
Trduny wybór, Kyoto to taki japoński Kraków a Tokyo duuuze, ciekawe ( np Shibuya ) i wokół Tokyo jest do zwiedzania, Kamakura, Nikko , Hakone. Chyba zostałbym w Tokyo jak miałbym 4 dni tylko.
kayuss 16:56 | 27.01.2014
Ja bym wybral Kyoto. Zwiedzania w sam raz na 4 dni. Bylem w Japonii dwa razy i podczas obu tych pobytow konczylem swoje zwiedzanie w Tokyo i mnie rozczarowywalo po tym co widzialem wczesniej. Wiadomo, ze jest co zobaczyc, mozna jezdzic, lazic caly tydzien i jest sie czym zachwycac ale jednak w Kyoto ilosc ciekawych miejsc bije na leb Tokyo. Kyoto jest bardziej klimatyczne i moim zdaniem lepiej sie wybrac tam. Oczywiscie jak polecisz do Tokyo to tez bedziesz zadowolona, bo Japonia to swietny kraj. Pozdrawiam.
marekam888 18:42 | 27.01.2014
Oba miasta mają niezwykły klimat. Kyoto = tradycja, gejsze i niezliczona liczba świątyń! Tokyo = nowoczesność i wysokie budowle. Ja byłem 7 dni, 3 dni w Tokyo i 3 dni Kyoto. Oba robią wrażenie, jednak chyba na 4 dni lepiej spędzić w Tokyo, W Kyoto jest tyle zabytków, że po wyjeździe i tak jest się przytłoczonym, że nie zobaczyło się tego i tamtego. Kyoto jest jak podróż w czasie do tego co było a Tokyo w niezwykły sposób łączy nowoczesność i tradycję. Na Tokyo 4 dni w zupełności wystarczą! Turystów natłok jednakowy....no i jeśli będziesz lądować w Tokyo musisz pamiętać o czasie przeznaczonym na podróż w 2 strony Tokyo-Kyoto, Kyoto-Tokyo.
rondzik 22:32 | 27.01.2014
Witam. Ja planuje dwutygodniowy wyjazd i mysle zeby poleciec do Osaki, zatrzymac sie na 4 dni w Kyoto, pozwiedzac okolice a wracac (wylot) z Tokyo i tez tam spedzic min 4 dni. czy taki uklad ma sens? co byscie polecili pozwiedzac wokol? Himeji Catle jest niestety w renowacji...
evellin 00:56 | 28.01.2014
haha dzieki to teraz naprawde mam problem gdzie pojechac. zastanawiam sie czy nie zostac w japonii troche dluzej:)
readyforboarding.pl 22:24 | 01.09.2014
I na co w końcu padło? :)
evellin 17:25 | 03.09.2014
Padlo na kyoto:)Cudne i te kwitnace wisnie mmm.Ale cztery dni to zdecydowanie za malo !:)
readyforboarding.pl 23:20 | 07.12.2014
Ooooo tak! Dobry wybór :)W sumie oba miasta są piękne, ale Kioto to zdecydowanie bardziej tradycyjna Japonia.
ps. Polecamy nasz wpis o Kioto: http://www.readyforboarding.pl/podroze/japonia/japonia-dzien-5-kyoto-golden-pavilion-imperial-palace.html